Fahri Kirt İlköğretim Okulu öğrencileri “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” kapsamındaki Nisan ve Mayıs ayının çalışma konusu olan Adalet ve Eşitlikle ilgili Bor Adliyesine ziyaret gerçekleştirdi.

 

Okul müdürü Ahmet Saltık’ın başkanlığında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nisa Sunar Korkmaz sorumluluğunda 8. Sınıf öğrencileriyle birlikte Başsavcı Seyit Abdulhakim Şahin’i makamında ziyaret ettikten sonra duruşma salonuna geçildi.


 Burada Adalet ve Eşitlik konularıyla ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra örnek bir dava nasıl oluyor öğrencilerle birlikte canlandırıldı. Özellikle öğrenciler sosyal medya ve bunun hukuksal yönü açısından bilgi verilerek öğrenciler uyarıldı.

 

Şaka yoluyla da olsa atılacak bir mesajın olumsuz sonuçlar doğuracağını hatırlattı.Bunun için dikkatli olunmasını ve kanun kurallarına uyulmasını adaletin herkes için gerekli olduğunu söyledi.Öğrencilerimizin yönelttikleri sorularla daha da zevkli bir havaya bürünen ziyaret verilen cevaplarla son buldu. Öğrenciler Adalet Ve Eşitlik konularını uygulamalı olarak anlatan Başsavcı Seyit Abdulhakim Şahin’e  bu olanağı sağlayan okul idaresine teşekkür ederek adliyeden ayrıldılar.  



Editör: TE Bilişim