Avrupa Birliği Okul Projeleri kapsamında Niğde’ye gelen öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser’i makamında ziyaret etti.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yürütülen “Etkin Veli Etkili Eğitimi” isimli proje kapsamında Niğde’ye gelen Romanyalı misafirler bir hafta boyunca ilimizde incelemelerde bulunacak.
 
Comenius Regio Projesi kapsamında Romanya’dan gelen öğretmenler Niğde’deki eğitim modellerini inceleyecek. Okulları ziyaret edecek Romanyalı öğretmenler Türk Eğitim sistemi hakkında bilgilendirilecek.
Proje hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, uygulanacak olan proje çerçevesinde öğrenci velilerinin, çocuklarının eğitimine etkin olarak katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Projede eğitimin sadece okulla sınırlı kalmaması, evde de bilinçli aileler tarafından desteklenerek başarının sağlanması hedeflediklerini belirten Eser; “Proje kapsamında eğitim sistemlerimiz karşılıklı tartışılarak eğitim alanında tecrübe paylaşımı yapılması ve velilerimizi çocuklarının eğitimine daha aktif olarak nasıl katabileceğimizi tartışacağız. 2 yıl sürecek bu proje çerçevesinde veli eğitimi hususunda eğitim modülleri geliştirilmesi ve daha iyi bir eğitim için velilerin eğitimde aktif rol alması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.





Editör: TE Bilişim