Okul meclisleri ve demokrasi eğitimi projesi adı altında her yıl yapılan il öğrenci meclis başkanlığı seçiminde geçtiğimiz yıl Niğde il öğrenci meclis başkanı seçilen Niğde Atatürk Lisesi öğrencisi Ethem Kürşat Akdemir, yıl içerisinde öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projeleri, gençlik projeleri ve sosyal aktiviteler düzenleyerek büyük başarılara imza attı ve herkesin takdirini kazandı.


Ülkemizin çeşitli illerinde düzenlenen toplantılara katılarak ve 12-15 Mayıs tarihleri arasında Samsun ilinde gerçekleşen Türkiye Öğrenci Meclisi Özel birleşiminde 81 İlden katılan İl Başkanlarının oluşturduğu seçimli genel kurulda Niğde’yi en iyi şekilde temsil etti.


Bu yıl da öğrencilerin istekleri doğrultusunda seçimlere tekrar katılarak , yapılan seçimlerde büyük bir başarı sağlayan Ethem Kürşat AKDEMİR 12. Dönem Niğde İl öğrenci meclis başkanı seçildi , bu yılda Türkiye öğrenci meclisinde söz sahibi olarak, ilimizi Türkiye’nin çeşitli illerinde temsil edecek.

Kürşat Akdemir konu ile ilgili yaptığı açıklamada;  Sayın müdürüm , değerli öğretmenlerim ve geleceğe ışık tutan genç arkadaşlarım.
Gerçekleşecek olan seçimimizin Niğdemize ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyerek her birinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Geçtiğimiz yıl içinde farklı projeler yaparak büyük başarılara imza attık, yaptığımız çalışmalar sonucunda Niğde protoklünden ve öğrenci kardeşlerimizden büyük ilgi ve alaka gördük,  Bu yılda öğrenci kardeşlerimizin istekleri doğrultusunda tekrar bu göreve talip olduk ,
Değerli arkadaşlar , biz buraya başkanlığa değil, hizmete talip oluyoruz ..
Bizler bu ülkenin emanet edildiği gençleriz.
Biz Fatih Sultan Mehmet gibi zeki , Mehmet Akif Ersoy gibi vatan sevdalısı , Ziya Gökalp gibi milliyetçi ve Mustafa Kemal Atatürk gibi ileri görüşlülüğümüzle , kararlı duruşumuzla ve çizgimizden hiçbir zaman sapmadan gelecekte bu şehri ve bu ülkeyi yönetmeye talip olacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle her birinizi teker teker kucaklayarak , öğrenci kardeşlerimize selamlarımı iletmenizi istiyoru
m" dedi.



Editör: TE Bilişim