Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yayımladığı mesajda “Unutulmamalıdır ki öğretmenlik bir san’attır. Öyleyse öğretmenler de sanatçıdır. Sanatçı olmak, hele hele iyi bir sanatçı olmak şüphesiz zordur. Zoru başarmanın birinci şartı sevgidir. Öğretmenlik mesleği sevgisiz olursa susuz ağaç gibi verimsiz olur. Evet, öğretmenlik bir sevdadır, aşktır, heyecandır. Bu kutsal meslek sabır ister, fedakârlık ister, çalışma ister, gayret ister ve öğretmenlikte başarı şarttır” diyerek öğretmenlerin gününü kutladı.
 
24 Kasım 1928 tarihinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliğinin’ kabul edildiği tarih olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Eser; “Bu tarih, Atatürk’ün doğumunun 100. Yılından, yani 1981 yılından itibaren “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır” dedi.
 
“Bugün bir başka heyecanımız var”
24 Kasım Öğretmenler Günü’nü heyecanla, coşkuyla kutladıklarını belirten Eser, 24 Kasım’ın insan hamurunu yoğuran, insana şekil veren, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençleri yetiştiren öğretmenlerin günü olduğunu söyledi.
 
Öğretmenlik mesleğinin değerini ve önemini önce öğretmenlerin bilmesi, anlaması ve anlamlandırması gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Eser; “Önce kendi benliğimize, sonra tüm dünyaya haykırmalıyız ki; öğretmenlik mesleği kutsaldır. Zira varlık âleminde en önemli görev; insan eğitimidir. Unutulmamalıdır ki öğretmenlik bir san’attır. Öyleyse öğretmenler de sanatçıdır. Sanatçı olmak, hele hele iyi bir sanatçı olmak şüphesiz zordur. Zoru başarmanın birinci şartı “SEVGİ”dir. Öğretmenlik mesleği sevgisiz olursa susuz ağaç gibi verimsiz olur. Evet, öğretmenlik bir sevdadır, aşktır, heyecandır. Bu kutsal meslek sabır ister, fedakarlık ister, çalışma ister, gayret ister ve öğretmenlikte başarı şarttır” şeklinde konuştu.
 
“Başöğretmen Atatürk’ü örnek almalıyız”
Öğrencileri, öğretmenleri ve okulu çok seven Atatürk’ün yurt gezilerinde okullara uğrayıp, sınıflara girip, sıralara oturup, ders dinlediğini hatırlatan Eser; “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğrencilere sorular sorar, öğretmenlerle konuşur, her yerde öğretmenliğin üstün ve önemli bir meslek olduğunu anlatırdı. ‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek önem verdiği bu mesleği her zaman takdir ederdi” dedi.
 
“Barış istiyoruz”
Öğretmenlerin muasır medeniyetlerin üstünde bir Türkiye ve barış içinde mutlu bir dünya istediklerini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Eser; “Bunun için aşkla, şevkle, heyecanla, sabırla, sevgiyle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle göreve yeni başlayan öğretmenlerimize sağlık ve huzur içinde üstün başarılar, emekli olan meslektaşlarımıza, sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler diliyorum. Bütün öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü gönülden kutluyorum. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ahrete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ruhları şad olsun” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Editör: TE Bilişim