Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı ile daha önce imzalamış olduğu Tanıtım ve İşbirliği Protokolü çerçevesinde, 27-28 Nisan tarihlerinde Irak Erbil’de düzenlenen  ‘Türkiye Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na katıldı.

Türkiye Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na, üniversiteyi temsilen Mevlana Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Özden ve İslami İlimler Fakültesi Arş. Gör. Murat Bıyıklı katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin uluslararası tanıtımına ve uluslararası öğrencilere ulaşmak amacıyla fuara katılım gösteren üniversitenin standını, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf ve çok sayıda öğrenci de ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Erbil’de gerçekleşen Türkiye Üniversiteleri Tanıtım Fuarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, üniversitenin tanınırlığının artması ve uluslararasılaşmasının, önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

 Rektör konuşmasının devamında ise “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak uluslararası öğrenci sayımızı arttırmayı oldukça önemsiyoruz. Birer gönüllü elçi olan uluslararası öğrenciler, geldikleri ülkeler ile bizim kültürümüz arasında köprü oluyorlar, ayrıca uluslararasındaki akademik gelişmeleri ve değişmeleri de aktarma hususunda önemli bir rolleri bulunuyor. Bu bağlamda uluslararası fuarlar da bizim için oldukça önemli” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim