Ensar Vakfı Niğde Şube Başkanı Veysel AŞGIN, TEOG sonrası 8. Sınıf öğrenci ve aileleri tercih telaşının sardığını bu heyecanın 16 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirterek “Dindar nesillerin yetiştirildiği, geleceğimizin inşasında büyük rol üstlenen, İmam Hatip Liselerinin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilgi odağı olacağının beklendiğini ” söyledi.

Tercih döneminde bulunan gençlere ve ailelere seslenen ve onları İmam Hatip Liselerini tercih etmeye davet eden Veysel AŞGIN, “Bu okulların önündeki bütün engeller kalktı. ‘Bu okullar yeniden engellenir’ diye endişe etmelerine gerek yok. Artık Türkiye darbe dönemlerini, anormal dönemleri geride bıraktı. Önümüzdeki yıllar, bu liselerden mezun olmuş gençlerin yıldızlaşacağı dönem olacak. Bu insanlar, millete hizmete devam edecek. İmam Hatiplerin önü de, kalbi de, gönlü de açık” şeklinde konuştu.

İmam Hatip Liselerinin toplumsal bir ihtiyacın sonucu olarak ve toplumsal mutabakat neticesinde ortaya çıkmış kurumlar olduğuna dikkat çeken AŞGIN, “Türkiye toplumunun değerler açısından, dini ve kültürel açılardan hassasiyetleri İmam Hatipleri ortaya çıkarmıştır. Milletimiz İmam Hatipleri her hal ve şartta daima sahiplenmiş ve sahiplenmeye de devam etmektedir” dedi.

ENSAR VAKFINDAN İHL’YE MÜTHİŞ DESTEK

Ensar Vakfı Başkanı Veysel AŞGIN İmam Hatip Lisesini tercih edecek başarılı öğrencilere bir de müjde vererek; “Biz de Ensar Vakfı Niğde Şubesi olarak İmam Hatip Liselerimizdeki başarıyı arttırmak ve İHL’leri teşvik etmek için TEOG yerleştirme puanı 400 ve üzerinde olup İHL’lere yerleşen başarılı öğrencilerimizi 4 yıl boyunca aylık 100 TL eğitim bursuyla ödüllendireceğiz. Bu Öğrencilerimizi ayrıca çeşitli etkinlik ve kurslarla da destekleyip sosyal alanda da gelişimlerine katkı sağlayarak, geleceğimizi inşa etmeye çalışacağız.” dedi.

7 İHL, KENDİSİNİ TERCİH EDECEK GENÇLERİ BEKLİYOR

“Niğde’mizde geçtiğimiz günlerde Altunhisar, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde açılan yeni imam hatip liseleri ile birlikte toplam 7 imam hatip Lisemiz kendisini tercih edecek, zihinleri ve gönülleri tertemiz, pırıl pırıl gençlerimizi beklemektedir” diyen AŞGIN sözlerine şöyle devam etti: “İmam Hatip Liseleri temel eğitimin yanı sıra dini eğitimin de görüldüğü, ahlaklı ve dindar genç nesillerin yetiştirildiği okullardır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz de, İmam Hatip Liselerini akademik başarının yan ısıra dini ve ahlaki eğitimi de alabilmek amacıyla çift kanatlı olmak için tercih etmektedirler

Her geçen gün artan eğitim kalitesiyle İmam Hatiplerimiz, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içindedir. İHL’leri tercih edecek genç, dinamik, heyecanlı yavrularımızla gururla taşıdığımız İmam Hatip meşalesi daha da gür ve kuvvetli bir şekilde yanacaktır.”

İHL’LER KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN ALIKOYUYOR

Liseleri tercih döneminde doğru karar verebilmenin önemine dikkat çeken AŞGIN, “Geleceğimizin imarı ve garantisi için İmam Hatiplilere ihtiyaç var. Son yıllarda gençliğimizin, uyuşturucu, sigara, alkol ile tanışma yaşına baktığımızda bu okullar çok daha önemli bir misyon eda ediyorlar. Bu okullar çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak için bir set görevi görüyor. Geçmişte günaha ulaşmak zordu. Şu an ise günaha ulaşmak çok kolay. Bu manada gençlerimizin ahlaki eğitimine önem vermemiz gerekiyor. Bunu yapacak okullar da İHL’ler” dedi.



Editör: TE Bilişim