Niğde Üniversitesi , engelli öğrencilerin ve personelin yerleşke içerisinde yardıma ihtiyaç duymadan birimler arası ulaşımlarını sağlayabilmeleri için hissedilebilir yüzey çalışması başlattı.


Prof. Dr. Adnan Görür’ün rektörlük görevine gelmesiyle birlikte büyük bir gelişim ve değişim atağı yapan Niğde Üniversitesi  merkez yerleşke içerisinde yürüttüğü alt yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yollar, kaldırımlar, ışıklandırma ve yeşillendirme çalışmaları gibi birçok altyapı çalışması yürütülen üniversitemizde mevcut kaldırımlar görme engelli öğrencilerin ve personelin yardıma ihtiyaç duymadan ulaşımlarını sağlayabilecekleri hissedilebilir yüzey taşları ile değiştiriliyor.

Merkez Yerleşkeye döşenen ve çevresindeki malzemelerden akustik özelliği ile ayrılan sarı renkli ve kabartmalı yüzeye sahip parke taşları, görme engelli öğrencilerin Üniversite ana girişinden başlayarak Kreş, Kültür ve Kongre Merkezi, Rektörlük Binası, Fen Edebiyat Fakültesi, Anıt Alanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kafeterya, Yabancı Diller Yüksekokulu, Kütüphane ve Milli Piyango Yurtlarına ulaşımını kolaylaştıracak.

Ayrıca kaldırımlarda yapılan rampalar ile de engelli öğrencilerin ve personelin ulaşımlarında rahatlık sağlanacak.


Editör: TE Bilişim