Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Engelsiz Niğde” adlı projenin Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesinde tanıtıp toplantısı düzenlendi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, projenin amacının ;Yaşları 18 ila 60 arasında değişen ve Niğde il sınırlarında ikamet eden 60 adet fiziksel engelli bireye web tasarım, grafikerlik meslek edindirme eğitimleri ile birlikte müzik ve spor eğitimleri verilerek hedef kitlenin meslek sahibi olurken sosyo-kültürel olarak da geliştirilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi tarafından hazırlanan "Engelsiz Niğde" isimli projenin 103 bin 820 TL hibe desteği almaya hak kazandığını belirten Çalışkan, projenin toplam bütçesinin ise 115 bin 357 lira olduğunu kaydetti.

T.C Valiliği il Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Niğde İl Özel idaresi, Avrupa Gençlik Eğitim ve Spor Derneği’nin (AGESDER) proje ortakları olarak yer aldığını söyleyen Çalışkan: “ Projenin genel amacı, Niğde İlinde sosyal kalkınmanın sürdürülebilir olması için dezavantajlı/kırılgan grupların sosyal sermayesinin artırılması, kültürel sportif entegrasyonun sağlanması, toplumsal problemlerle mücadele yollarının geliştirilmesidir. Bu amaçla yaşları 18-60 arasında değişen ve Niğde il sınırlarında ikamet eden 60 adet fiziksel engelli bireye web tasarım, grafikerlik meslek edindirme eğitimleri ile birlikte müzik ve spor eğitimleri verilerek hedef kitlenin meslek sahibi olurken sosyo-kültürel olarak da geliştirilmesi sağlanacaktır. Proje eğitim faaliyetleriyle birlikte "Niğde İli Engelli Bireylerin Sosyo- Ekonomik Entegrasyonu il Eylem Planı 2015 - 2023" hazırlanarak engellilerin sorunlarına kamu ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde uzun vadeli kalıcı çözümleri getirecek politikalar ve yol haritası oluşturulması hedeflenmiştir. Bu projenin hazırlanarak hayata geçmesinde emeği bulunanlara derneğimiz adına teşekkür ederim” dedi.


Niğde Valiliği Proje Destekleme ve Uygulama Birimi Sorumlusu Melek Körükçü de : “Projemiz Niğde de yaşayan engellilere yönelik bir projedir. Niğde de Sakatlar Derneği Niğde Şubesinde Başkan Songül Çalışkan’ın sayesinde hayata geçecek bir proje. Eşitlik çağımızın en temel noktalarından bir tanesi tabi ki bu eşitlik engelli olsun olmasın herkes için geçerli sadece yasaların önünde değil, toplumun tüm alanlarında sosyal hayata entegrasyonda eşitlikte çok önemlidir. Projemizi yazarken bu aşamalardan yola çıktık. Engellileri topluma nasıl entegre ederiz, onları nasıl daha iyi istihdam ederiz, kendi başlarına nasıl idare oluna bilirler bu amaçla biz yola çıktık. Projemiz kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansından 103 bin TL hibe alacağız ama projemiz genel bütçemiz 115 bin TL, projemiz de Niğde deki verilere göre en fazla ihtiyaç duyulan meslekler sıralamasında Web Tasarım ve Grafik ilk sırada yer alıyor ve bizde bu yüzden engelli bireylerimize Web Tasarım ve Grafik kursu vereceğiz. Böylece iş istihdamlarını sağlayacağız. Müzik ve spor faaliyetleriyle de birlikte de sosyal hayatlarında da önemli bir adım atmış olacağız. Engelli bireyler böylece başarı duygusunu tadacaklar toplumda var olduklarını ispatlaya bilecekler ve bütün toplum tarafından kabul edilmiş olacaklar. Bu projemizin en önemli özelliğinden bir tanesi de 2 bin 15 ve 2 bin 23 Niğde İli Engelliler Entegrasyon Eylem Planının proje sonunda hazırlanacak olması, bu Türkiye de özellikle Niğde’de yapılmış ilk çalışma olacak bunu tüm engelli bireylerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


http://www.borhaber.net/egitim/engelsiz-nigde-ile-engellilere-is-imkani-h17268.html

Posted by Bor Haber on 7 Temmuz 2015 Salı
Editör: TE Bilişim