Saruhan Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından diğer bazı kurum ve kuruluşların katılımı ve katkıları ile Engelliler haftası etkinlikleri yapılıyor.

 

 ‘‘ Engelliler Haftası Özel Eğitim Etkinlikleri’’  Saruhan Özel Eğitim Uygulama Merkezi  tarafından Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, Niğde Sakatlar Derneği, Niğde Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Hüdavent Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Özel Rehberim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Nevbahar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Ensar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Öz Niğde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Saruhan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Zihinsel Engelliler Spor Kulübü  katkıları ile düzenleniyor.

 

 

         Özel Eğitim Etkinlikleri çerçevesinde  07 Mayıs günü tüm kurum ve kuruluşların katkıları ile 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda ’’3.Özel Çocuklar Bahar Şenliği ‘‘ düzenlendi.

 

 09 Mayıs Perşembe günü 5 Şubat şehir stadyumunda sportif etkinler çerçevesinde yine tüm kurum ve kuruluşların katkılarıyla  50m ,100m 200 m atletizm yarışmaları, spor şenliği, mini futbol yarışmaları düzenlenecek.

 

10 Mayıs Cuma günü İl Kültür Merkezinde Niğde Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile bu yıl 7. Sini düzenlediğimiz ‘’Engeller Sanatla Kalkıyor -7’’programı düzenlenecek. Program Saruhan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Ferudun SOYAK, Müzik Öğretmeni Armağan TOSUN  okulumuz öğrencileri ve Niğde Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Gezi ve Tanıtma Ve Turizm Kulübü öğretmenleri İbrahim KOÇ, Mine Şenol ATICI ve öğrencilerinin birlikte bir öğretim yılı boyunca hazırladıkları müzik programı sunulacak

 

Saruhan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Recep Çakıroğlu “ Toplumsal duyarlılığı artırmak, farkındalık yaratmak, çığlığımızın hepimizin melodisi olması  için Engelliler haftası dolayısı ile düzenlemiş olduğumuz  bu programlara katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara, programlarımıza katılan ve katılacak olan herkese, sesimize bin ses, canımıza bin can katan basın temsilcilerine yürekten teşekkür ediyor. Ayrıca 13 Mayıs günü Engelliler Meclisi tarafından düzenlenecek  olan  farkındalık yürüyüşüne ve 14-17 Mayıs tarihlerinde öğretmen evi arka bahçesinde Okul Aile Birliğimizin düzenleyeceği kermese ve gelecek programlara tüm halkımız davetlidir. “ dedi.


 

Editör: TE Bilişim