Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Meslek Yüksek Okulu ile Saruhan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim merkezi işbirliğinde “Zihinsel Engelli Çocuğa Sahip Ailelerin ve onlara Eğitim veren Öğretmenlerin Desteklenmesi” adı altında proje çalışması gerçekleştirildi ve katılanlara düzenlenen bir törenle sertifikalar verildi. 
Okul müdür vekili Recep Çakıroğlu yaptığı konuşmada bu çalışmanın çok verimli geçtiğini belirterek;  Zihinsel Engelli çocuğu olan  ailelere ve bu çocuklara eğitim veren öğretmenlere yönelik düzenledikleri bu çalışmanın çok verimli ve başarılı geçtiğini, 6 ay süreli olarak okulumuzun  30 velisiyle bire bir görüşmek suretiyle çalışma yapıldığını söyledi. 14 öğretmen de 2 haftalık bir süreçte  sosyal ve psikolojik destek sağlandığını vurgulayan Çakıroğlu, bu projede  görev alan  Zübeyde Hanım  Meslek Yüksek Okulu  öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer ile Yrd. Doç, Dr. Figen İnci’ye bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Proje çalışmalarına katılan veliler adına konuşan Mukaddes Peşin de yaptığı duygusal bir konuşma yaptı. Zihinsel Engelli çocuğa sahip olmak çok zor bir durum olduğunu belirten Peşin; “Bunu ancak böyle bir çocuğu olan anlayabilir. Onlar bizim birer parçamız, onlar özel çocuklar, bizler de özeliz. Bu çalışmadan çok istifade ettiklerini, bu tür proje ve çalışmaların devam etmesinin önemine vurgu yapan Peşin, bu konunun tek anne tarafından başarılacak bir konu olmadığını ve ailenin bir bütün olarak olaya eğilmesinin önemini belirterek  kendisine son derece destek veren eşime ve projede görev alan eğitim görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nalan G.Beşer de; bu projeyi çok önemsediklerini, verimli bir çalışma yaptıklarını ve işbirliği içerisinde çalışmalarına devem edeceklerini söyledi.
Törende bir konuşma yapan Beyaz Derneği  Niğde Şube Başkanı ve “Eğitim Her Engeli Aşar” il koordinatörü Mesut Alkan da Niğde Üniversitesinin kendileri için bir şans olduğunu ve birçok konuda olduğu gibi bu konuda da birilikte bir projenin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Veliler adına yapılan konuşmanın gönülden ve yürekten gelen bir konuşma olduğunu belirten Alkan, “Kadın fizik olarak belki zayıftır, ama anne güçlüdür ,burada bunu net olarak gördük” dedi. Proje çalışmalarına katkı sağlayan başta okul müdürüne ve  emeği geçen öğretim görevlilerine teşekkür eden Alkan, katılan veliler tebrik ettiğini, daha çok velimize ulaşmak suretiyle bu çalışmaları yaygınlaştıracaklarını söyledi.
Sertifika alanlar içerisinde tek erkek veli olan Fevzi Dinçbilek de; bu tür seminerlerin sadece anneler için değil, babalar için de önemli olduğunu söyledi.








 
Editör: TE Bilişim