Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer döneminde, 2013 yılında öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliği değiştirildi.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Milli Eğitimde yapılan Kılık Kıyafet yönetmeliğinin  değişimin ardından, özellikle sendikalar giyim konusunda yeni yönetmelik hükümlerini uygulamayacak kadar hoyratlaştı ve öğretmenlere baskı-teşvik yaparak ideolojileri doğrultusunda sözde daha özgürce giyinmeyi teşvik ve tavsiye ettiler.

Bugün Niğde geneli okullarda öğretmenler öyle kıyafetlerle ders veriyorlar ki… İnanın örnek kişilik olması gereken öğretmenlik mesleğine hiç yakışmıyor. Tarla veya iş  kıyafeti ile okula gelen öğretmenler var. Türban-tesettür serbest diye hokkabaz  gibi giyinmiş tesettürlü öğretmenler var. Takıdan, tokadan, makyajdan  dolayı seyyar bijuteri gibi ders veren öğretmenler var. Geçtik kirli sakalı, bir haftalık 10 günlük sakalları ile derse gelen öğretmenler var.

Bunları bizim gözlemlediğimiz gibi, asıl okul idarecileri bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyorlar. Okul Müdürleri öğrencilerin absürt giyimlerini kontrol altına alma çabaları sırasında öğrencilerin, öğretmenlerinin yine absürt giyimlerini  örnek göstermeleriyle karşı karşıya kalıyorlar.

Edindiğim bilgi, bu tür giyimleri teşvik ve destekleyen hatta birbirleri ile bu konuda sidik yarışı yapan üç sendika olduğunu söylüyorlar. Bu sendikalar hükümete yakın Eğitim-Bir-Sen. İkincisi sosyal demokrat anlayıştaki Eğitim-İş ve daha özgür takılan Eğitim-Sen…

 Bu konudan sıkıntılı olan,  görüştüğüm okul müdürlerinin hepsi de samimi olarak Türk Eğitim-Sen sendikalı öğretmenlerin bu yarışa katılmadığı, mevcut kılık kıyafet yönetmeliğine en çok uyan ve bir öğretmen gibi giyinen kesim olduğunu da belirtiyorlar. Diğer sendikaların bu olaya bir başkaldırış gibi baktığını ancak, okulda disiplinin bozulmasına asıl bu tür giyinen öğretmenlerin neden olduğunu. Öğrencilere, öğretmenlerinin bu tür giyimlerinden dolayı müdahale edemediklerini.  Niğde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin  gücü bu konuya yetmediğini ancak ve ancak Valinin bu konuya mevcut yönetmeliği göstererek bir disiplin getirebileceğini de sözlerine ekliyorlar.

Elçiye zeval olmaz…

 
Editör: TE Bilişim