Üniversitemiz ve TUBİTAK işbirliği ile düzenlenen “Kapadokya Yöresinde Ekoloji Temelli Yaz Kampı” projesi katılımcıları Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü ziyaret etti.
Rektörlük binası Senato salonunda Rektör Adnan Görür, Kapadokya Yöresinde Ekoloji Temelli Yaz Kampı Projesi Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Meryem Nur Aydede, proje uzmanı                     Yrd. Doç. Dr. Ahmet Savran, projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin ziyaretlerini kabul etti.
 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür: “Geçmiş 10 yıldan beri dünya da olduğu gibi Türkiye’de de artık üniversiteler ürettiği bilgiyi toplumun faydasına dönüştürme çabası içine girdiler. Bu anlamda yapılan bu etkinlik topluma hizmet anlamında olsun üretilen bilgiyi topluma aktarma noktasında olsun ciddi şekilde önem arz ediyor” sözleriyle projesinin önemini vurguladı. Görür: “ Biz ürettiğimiz bilgiyi toplumsal faydaya dönüştüremezsek o zaman üniversiteler anlamlarını yitiriyor. Üniversitelerin daha anlamlı hale gelmesi için de bu ve bundan fazla daha nitelikli çalışmaların mutlaka sizlerle toplumla özdeşleşerek devam etmesinde büyük faydalar var.” diyerek projeyi geliştirenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Ziyaret Rektörümüz Prof Dr. Adnan Görür’ün projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.
Katılımcılara alanında uzman çok sayıda akademisyen tarafından popüler bir dille seminer, gözlem, oyun, yaratıcı drama, grup çalışmaları, atölye çalışmaları gibi aktif öğrenme yöntem ve teknikleri kullanılarak çevre bilinci kazandırılması hedeflenen Kapadokya Yöresinde Ekoloji Temelli Yaz Kampı projesinin Niğde ayağı 25-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek. 








Editör: TE Bilişim