Niğde’de Evde Eğitim hizmetlerinden yararlanan Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu öğrencilerinden Bayram Yılmaz’a evinde ziyarete gidildi.

 

Evde eğitim hizmeti alan Bayram Yılmaz’ın ziyaretine Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şube Müdürü Ahmet Sinan Ecer, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Bekir Keskin ve öğretmenleri katıldı.

 

Evde eğitim alan Bayram Yılmaz ile görüşen Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde veya hastanede yatarak tedavi gördüğü sürede evde eğitim hizmeti veriyoruz. İlimizde Evde Eğitim 2000 yılında başlamıştır. Evde eğitim uygulaması Ülkemiz açısından baktığımızda ilkleri ifade etmektedir. Niğde ili bu çalışmayı ilk uygulayan illerden olup aynı zamanda diğer illere uygulaması ile örnek ve yol gösterici olmuştur. On üç yıldır devam eden uygulamamız ile 100 üzerinde öğrencimiz bu hizmetten yararlanmıştır.


2012-2013 Eğitim-öğretim yılında 13 Merkez ilçe-köy, ve Bor ilçesinde 4 olmak üzere 17 öğrencimiz bu hizmette yararlanmaktadır. Bu çocuklarımızın genellikle süreğen hastalığı olan, fiziksel, zihinsel vb. rahatsızlığına bağlı olarak sürdürülmektedir. İlkokulda sınıf öğretmenleri, ortaokul ve lisede sınıf öğretmenlerinin nezaretinde branş öğretmenleri derse girmektedir.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Eğitim-öğretimin her kademesinde okuldan doğrudan yararlanamayacak durumda olan öğrencilerimize bu hizmeti götürme azmi ve kararlığındayız.  Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilerimizin velileri sağlık kurulu raporu ile İlimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne doğrudan başvurarak Eğitim tedbiri kararı aldırmaları ve Milli Eğitim Müdürlüğünün eve öğretmen görevlendirmesi ile süreci başlatmaktayız. Bu çalışmanın ihtiyacı olan her birey için yaygınlaşarak devam etmesi kararlılığındayız.” diyerek konuştu.

 

Evde eğitim hizmeti alan Bayram Yılmaz ve ailesi ise, “Böyle bir uygulamadan dolayı çok memnunuz. Olmasaydı belki de çocuğumuz okuyamayacaktı. Şu an hem okuyor hem de sosyal yaşamdan kopmamış oluyorlar. Öğretmen arkadaşlarımız ise Bayram ile bire bir ilgileniyorlar. Başta Milli Eğitim Müdürümüz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diyerek konuştular.

 

 

Editör: TE Bilişim