Niğde il Milli Eğitim Müdürü Celalettin ekinci basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek ilin eğitim planlarını kamuoyuyla paylaştı.

 

Grand Otel toplantı salonunda düzenlenen kahvaltıya Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

 

2012 yılı Ocak ayında göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci basınla düzenlediği toplantıda, eğitimde yapılması gerekenler, il ve ilçe okul ziyaretlerinde tespit edilen sorunlar ve önümüzdeki süreçte uygulanacak projelerle ilgili bir dizi konuyu ele aldı.

 

Sohbet havasında geçen kahvaltılı basın toplantısında gazete muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Ekinci, mecliste görüşülerek yasalaşan dört artı dört artı dört kesintili eğitim konusuna ve Okullar Hayat Bulsun projesine değindi.

 

Kendisinin yasalaşan yeni eğitim sistemi ile ilgili teklifleri ve yoğun bir çalışması olduğunu dile getiren Ekinci “Bu yasa Türkiye eğitim sistemi için bir dönüm noktası olacaktır” diye konuştu. Yeni eğitim sistemi ile öğrencilerin önünün açıldığını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Öğrencilerimiz ilerideki meslek seçiminde daha bilinçli olacaklar her birey sevdiği mesleği yapma şansı bulabilecektir” dedi.

 

“Yeni eğitim sistemini iyi anlamak gerekir”

Yasa hakkında bilgi veren Ekinci; 8 yıl olan zorunlu eğitim süresinin bu yasa sayesinde 12 yıla çıktığını söyledi. Meclis’te kabul edilen yeni eğitim sisteminin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, yasaya karşı çıkanların da destekleyenlerin de 4+4+4 sistemini araştırmadıklarını söyledi. Sistemi tam olarak okuyup anlamanın gerektiğini belirten Ekinci, “İsteyen vatandaşımız çocuğunu istediği okula göndermekte özgür olacak. Mesleki yönlendirme ile öğrencilerimiz de istedikleri okullara gideceklerdir” diye konuştu.

 

“Okullar hayat olacak”

Okullar Hayat Olsun projesine de değinen Ekinci; şunları söyledi:

 

“Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında çalışmalar yapacağız. Biz okullarımızı halktan soyutladık. Arkadaşlara diyordum ki ‘Komşunun çok önemli toplantısı varsa, çok önemli bir töreni varsa okulu kullansa ne olur?’ Baktık ki hiçbir şey olmaz. Gelsin icabında törenini, toplantısını, yemeğini, nişanını okulumuzda yapsın. Ya da basın mensupları bir toplantısını uygun gördükleri bir okulda yapsın. Belediyemiz, muhtarımız okulda yapsın toplantısını. Yani biz özet olarak şunu diyoruz; okulumuzda sadece öğretmenlerimizin okulu değil, mahallenin, köyün, şehrin okuludur. O zaman çok daha rahat bir iletişim ve organize olunacaktır. Böylelikle de sahiplik duygusu gelişecek. Köyde toplantısı veya nişanı olan sadece okul aile birliği ile görüşecek ve işini görecek. Bunun şu anda çalışması devam ediyor. Yani Bakanlığımızın ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi böyle imkânları da getirecek Vatandaşlar okullardan azami derecede yararlanabilecekler.” dedi.


 



Editör: TE Bilişim