CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, okullardaki öğretmen açığı ve atama bekleyen öğretmenlerin sorununu, Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. 

Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Bakan İsmet Yılmaz, resmi eğitim kurumlarındaki 904 bin 679 öğretmenden 39 bin 300’ünün sözleşmeli olduğunu açıkladı. Bakan Yılmaz, vekil ve ücretli öğretmen sayılarıyla ve okullardaki branş öğretmeni açığıyla ilgili bilgi vermedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 eğitim öğretim yılında asıl kadroda görev yapan öğretmen sayısı kaçtır? Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan kişi sayısı kaçtır? Vekil öğretmen sayısı kaçtır? Ücretli öğretmen sayısı kaçtır? Kaç okul müdürü görev yapmakta, kaç okulda müdür vekaleten görev sürdürmektedir? Engelli öğretmen sayısı kaçtır? Liselerde branş öğretmenliği açığı var mıdır? Öğretmen açığı nedeniyle boş geçen dersler bulunmakta mıdır?” şeklinde sorular yöneltti. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 13.10 2017 tarihi itibariyle; bakanlıklarına bağlı resmi eğitim kurumlarındaki toplam öğretmen sayısının 904 bin 679 olduğunu bildirdi. 

Öğretmenlerin 39 bin 300’ünün sözleşmeli, 784 bin 316’sının kadrolu olduğunu açıklayan Bakan Yılmaz, “81 bin 63’ü eğitim kurumu yöneticisidir. Toplam 904 bin 679 öğretmenimizden 6 bin 179’u engelli öğretmen olarak görev yapmaktadır” dedi. 

GÜRER: “EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ SORUNLAR HER GEÇEN YIL ARTIYOR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Milli Eğitim’de sorunların arttığına dikkat çekti. Neredeyse her eğitim öğretim yılında bir sistem ve müfredat değişikliğinin yapıldığı Milli Eğitim’de, öğrencilerin başarı oranlarının düştüğünü anlatan Ömer Fethi Gürer, “ Milli Eğitim’deki sorunlar sadece eğitim sistemiyle sınırlı değil. Öğretmen açığı, bazı branşlarda öğretmen yetersizliği, ikili ve taşımalı eğitim gibi sorunlar da ülkemizde Milli Eğitim’de süregelen ve artan sorunlar arasında yer almaktadır” dedi. 

ATAMA BEKLEYEN YÜZBİNLERCE ÖĞRETMEN ADAYI VAR 

Türkiye genelinde 400 bin civarında öğretmen adayının atama beklediğini ve 109 bin öğretmen açığının bulunduğunu kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  AKP hükümetleri eğitimin canına okudu” dedi.

Editör: TE Bilişim