Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Çelik, Niğde’de “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar ve Liderlik” konulu konferansa katıldı.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği konferans Sungurbey Eğitim Kurumlarında gerçekleşti. Konferansa Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Niğde’deki tüm kurumların müdürleri katıldı.

 

Konferans öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, eğitimde yeni yaklaşımları önemsediklerini ve bu yenilikleri eğitim yöneticilerine aktarmak istediklerini söyledi. Değişen ve gelişen dünyada eğitim alanındaki her türlü değişimi aktarmak istediklerini ifade eden Ekinci, bu tür konferansların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

“Lider, etkileyen ve sürükleyendir”

Konferansına liderin tanımını yaparak başlayan Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Çelik, “Lider, grubu etkileyen, grubu arkasından sürükleyen kişidir. Liderlik ise, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücü olarak tanımlanmaktadır. Yönetici ise, karar verme ve yetki kullanma gücüne sahip olan kişidir. Anlaşıldığı gibi lider ve yönetici ayrımı ince çizgilerle ayrılmıştır. Bu ayrımın en güzel farkı ise liderlik Yaklaşımlarında karşımıza çıkar. Liderler doğarlar, liderler çalkantılı zamanlarda ortaya çıkarlar, liderler yetiştirilirler ve duruma bağlı olarak yaşarlar” dedi.

 

İnsanlarda ahlaki zeka diye bir zeka çeşidinin olduğunu anlatan Prof. Dr. Çelik, “Günümüzde en çok ahlaki zekaya ihtiyacımız var. Ahlaki zeka doğru ile yanlışı ayırabilme zekasıdır. Bütün eğitim liderlerimizde ahlaki zekanın öne çıkması gerekmektedir. Ahlaki zekaya sahip vizyoner lider yeni bir manzaraya değil, yeni bir göze sahip olandır” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim