Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle bir basın açıklaması yaparak “Yeni eğitim-öğretim yılında insanları tek tipleştiren, onurunu hiçe sayan, karma eğitim mecburiyeti dâhil bütün antidemokratik dayatmalar son bulmalıdır” dedi.

  

Yazılı bir açıklama yapan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Niğde Şube Başkanı Özüdoğru, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının okul öncesi ve birinci sınıflarla başladığını hatırlatarak, yeni dönemde “eğitim kalite, eğitimciler ise saygı beklemektedir” diye konuştu.

  

Türkiye eğitimde yıllarca kaliteyi değil, ideolojik dayatmaları, baskı ve zulümleri konuştuğunu hatırlatan Özüdoğru, “Üniversite kapılarındaki gözyaşları ve turnikelere sıkıştırılan özgürlükler yeni YÖK yönetiminin özgürlükçü uygulamaları ile üniversite kapılarında son buldu. Hukukî dayanaktan yoksun yasak ve dayatmalar, bazı yönetmelikler dolayısıyla çalışanlara uygulanmaya devam edilmektedir. ’Kamusal Alan’ yalanı insan onurunun önüne dikilmekte ve kamu çalışanları inancının gereği olan en demokratik hakkını kullanamamaktadır. Yeni eğitim-öğretim yılında insanları tek tipleştiren, onurunu hiçe sayan, karma eğitim mecburiyeti dâhil bütün antidemokratik dayatmalar son bulmalı, meşru talepler yerine getirilmeli ve insanı merkeze alan yaklaşımların hayata geçirilmesine ve eğitimin sivilleştirilmesine devam edilmelidir.”



“Hükümet, eğitimcilere borcunu ödemelidir”

Öğretmenler kamuda en düşük maaş alan ikinci personel seviyesine düşürüldüğünü belirten Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru şöyle konuştu: “Hükümet yetkilileri, birçok açıklamalarında da kabul ettikleri bu durumu, toplu sözleşme sürecinde de göz ardı ederek öğretmenlerin mağduriyetini gidermemiştir. “Eşit işe eşit ücret” kapsamında kurum içi ücret dengesi dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerde çalışan öğretmen ve öğretim elemanlarına olan borcunu bir an önce ödemelidir.”

  

Öğretmenler, aile bütünlüğü istiyor


Öğretmenlerin il içi, il dışı isteğe bağlı yer değiştirmeleri ile özür grubu atamalarında yaşanan sorunların henüz aile bütünlüğünün sağlanamadığını hatırlatan Özüdoğru, aile bütünlüğünü istediklerini söyledi. Yeni eğitim yılında ailelerin bir arada olmasının kaliteyi artıracağını vurgulayan Özüdoğru, “Bir an önce öğretmen tayinleri yapılmalı, aile bütünlükleri sağlanmalı, il emri uygulanmalı ve il dışı isteğe bağlı atamalarda tayin olamayan öğretmenleri de rahatlatmak adına becayişin yolu açılmalıdır” diye konuştu.

  

Katsayı ve başörtüsü gibi konularda bilimsel gerçeklikten uzak bağnaz yaptırımlara son veren yeni anlayışın devamı olarak YÖK’ün kaldırılmasını istediklerini belirten Özüdoğru sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda örgütlü ve genel yetkili sendika olarak, 2012-2013 ders yılının; başta eğitim çalışanları, öğrenci, veli olmak üzere herkese huzur getirmesini temenni ediyor, ülkemizin hayrına vesile olmasını diliyorum.”





Editör: TE Bilişim