Eğitimci-yazar ve kişisel gelişim uzmanı Alişan Kapaklıkaya, liderliğin önemli bir mevki olduğunu hatırlatarak "Lider, ağacın yaprakları ile uğraşmaz, problemin köküne iner. Çözüm üretir.

 

Liderliğin yüzde 15’i mesleki bilgi, yüzde 85’i iletişim becerileri ile ilgilidir." dedi.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “İlham Veren Lider-Etkili Liderlik”konulu semineri düzenlendi. Niğde Üniversitesi Derbent Konferans Salonunda gerçekleşen semineri kişisel gelişim uzmanı Alişan Kapaklıkaya sundu.

 

Niğde'deki bütün okul müdürlerinin katıldığı liderlik seminerine Milli Eğitim Bakanlık Müşaviri H. İbrahim Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan ve davetliler katıldı.

 

Liderliğin önemli bir mevkii olduğunu hatırlatan Alişan Kapaklıkaya, yüksek sesle ve kızgın anlatımların akılda kalmadığını, esprili ve ilgi odaklı konuşmaların dikkat çekici olduğunu söyledi.

 

Yöneticiliğin gezip, görüp sorunları yerinde görme açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, eğitim ve öğretiminde şiddet unsuru olmadan daha verimli olduğunu kaydetti.

 

Liderliğin her toplumda önemli olduğunu ancak verimli lider olmanın gerektiğini belirten Kapaklıkaya, “Lider, ağacın yaprakları ile uğraşmaz, problemin köküne iner. Çözüm üretir. Zor olan beyni açmak değil, doğru anahtarı bulmaktır. Dikkatin ve öğrenmenin sınırı yoktur. Liderliğin yüzde 15’i mesleki bilgi, yüzde 85’i iletişim becerileri ile ilgilidir. Başarıyı kazanmada her zaman takım ruhu esastır. Başarılı bir lider olmak için herkesin yaptığını yapmayacaksın, kimsenin yapmadığını yapacaksın.” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim