Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, Bor ilçesinde okul yakınlarına, parklara tesis edilen baz istasyonlarına tepki gösterdi.


Milli Eğitim Müdürlüğünün  tedbir almasını talep edilen  basın açıklaması şöyle ;


İnsan sağlığına ve çevreye zararları artık herkesçe kabul edilen Baz İstasyonları şehrimizde ve ilimize bağlı ilçelerde tehlike saçıyor.Kimi baz istasyonları açıkça yüksek kuleler şeklinde evlerin arasında yükselirken kimileride apartman balkonlarına ve çatılarına kanulmakta adeta kamufle edilmektedir.

 

Öğretmen ve velilerimizden  sendikamıza yoğun olarak gelen yakınmalardan öğrendiğimize göre en son Bor ilçemizde binlerce öğrencinin sağlığını tehdit edecek şekilde bir baz istasyonu inşaatına başlanmıştır. Hemde, Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu ve Veli Bengü İlköğretim Okullarının tam ortasına. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, veliler ve öğretmenler bu durumdan oldukça kaygı duymaktadırlar.

 

     Eğitim-İş Niğde temsilciliği olarak insan sağlığına ve çevreye olan duyarlılığımız gereğince;    İlçelerimizde ve İl merkezimizde yaşam alanlarının ,özellikle okullarımızın çevresindeki İnsan sağlığını  ve çevreyi tehdit eden baz istasyonları sorununa karşı, başta Milli Eğitim yetkililerimiz olmak üzere tüm yetkilerden  tedbir almalarını talep ediyoruz.



Selim GÖKEL'in bu konuyla ilgili 20 Ekim 2011'de yazdığı köşe yazısı için ... Tıklayın

Park + Okul + Baz İstasyonu = Sakat Dernekler



Editör: TE Bilişim