Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut, 2011-2012 eğitim öğretim yılını değerlendirirken dernek olarak yaptıkları çalışmaları da açıkladı.

 

 

Karabulut, okulların bir mabet algısı ile değerlendirilmesi gerektiğini ve ibadet şuuru ile hareket etmenin toplumsal huzur için büyük önem arz ettiğini belirtti.

 

 

Her sene olduğu gibi bu sene de öğretmenlerin 1 Temmuz itibarı ile tatile başlayacağı ve 1 Eylül’de de görevlerinin başında olacağını belirten Karabulut “Öğretmenler, toplumun en saygın, en büyük, en kıymetli ve en fedakar ruh işçileridir.” dedi.  Öğretmenin yaptığı işin maddi bir değerle ölçülmesinin mümkün olmadığını belirten Karabulut “Onlar yaptıkları işin değerinin para ile ölçülmesini zül olarak görürler.” Dedi. Ayrıca dernek genel merkezi olarak yaptıkları çalışmaları değerlendiren Karabulut şu görüşlere yer verdi:

 

 

 “Bireyde bilgi,  toplumda sevgi” anlayışı ile ülkemizin eğitim yapısına katkı sağlayan Eğitim 2023 Derneği, bu eğitim-öğretim yılında da Türkiye genelinde oldukça verimli çalışmalar yapmıştır. Sene başında gerçekleştirilen bölge toplantıları, illerde düzenlenen konferanslar, yazılı ve görsel basında yapılan değerlendirmeler, ülke genelinde büyük katılımlarla gerçekleştirilen yarışmalar, öğretmenlere, velilere, öğrencilere, değişik kurum ve kuruluşlara verilen “beden dili, iletişim, motivasyon, sınav heyecanı, başarıyı arttırıcı yöntemler, özel eğitime yönelik tutumlar, anne baba ilişkileri ve çocuk” gibi konularda verilen sunumlar ile toplumun her katmanına ulaşılmaya çalışılmıştır. Yapılan bütün çalışmalarda ilgili uluslar arası ve ulusal kurumlarla birlikte hareket edilerek derneğin kendisi için belirlediği misyon gerçekleştirilmiştir. Önümüzdeki yıllarda faaliyetlerini arttırarak devam edecek olan deneğimizin tek gayesi ülkemizin ve insanlığın eğitim alanında bilgi ve sevgiye ulaşmasıdır.”

 

 

Editör: TE Bilişim