Celalettin Özüdoğru “Eğitiminde vesayetin izleri silinmeli”
 
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, yeni eğitim öğretim yılında eğitimde vesayetin izlerinin silinmesi gerektiğini söyledi.
 
Özüdoğru, yaptığı yazılı açıklamada, eğitim çalışanlarının mesleki performanslarını artıracak adımların atılması gerektiğini belirterek, 28 Şubat döneminden kalma militarist uygulamaların da kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Yeni dönemde değerler eğitimine önem verilmesi gerektiğini ifade eden Özüdoğru, şunları kaydetti:

“Eğitim sistemimizin değerlerden, karakter eğitiminden çok test çözmedeki başarıyı kıstas alması hep tartışma konusu olmuştur. Yeni eğitim öğretim yılında gerek geride kalan 12 Eylül 2010 anayasa referandumunda getirilen değişikliklerin gerekse gündemde olan sivil anayasa taleplerinin çerçevesinde eğitim müfredatı içeriğinin masaya yatırılmasını, eğitim sistemimizin karakter, ahlak ve değer kazandıran bir muhtevaya kavuşturulmasını bekliyoruz. Eğitimde vesayetin izleri yok edilmelidir. MEB teşkilat kanununda yapılan değişikliklerin çoğunu olumlu buluyoruz. Özür grubu tayinleri ile ilgili KHK kararı kabul edilemez.”
 
“Eğitimcilerin hayat standardı yükseltilmelidir”

Eğitim-öğretim sınıfında çalışanların hayat standartlarının yükseltilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, YÖK’ün yeni katsayı yaklaşımının temenninin ötesine geçmesini dilediklerini belirterek hiçbir üniversitede anti-demokratik uygulamanın olmaması gerektiği belirtti.
 
Eğitim kurumlarının bütçe sorunun acilen çözülmesi gerektiğini ifade eden Özüdoğru, “Öğretmen açığı ve derslik ihtiyacı giderilmelidir. Kariyer basamakları sınavıyla ilgili düzenleme bir an önce yapılmalıdır. MEB personeli yer değiştirme yönetmeliği çıkarılmalıdır. 4/C'li personel için de bir yıl 12 ay olmalıdır” diyerek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını da diledi.
 
Editör: TE Bilişim