Milli Eğitim Bakanlığı’nın eş durumları ile ilgili yayımladığı kılavuzdaki eksiklikler ve yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek için Eğitim-Bir-Sen Danıştay’a yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.


Konu hakkında bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Milli Eğitim Bakanlığı’na daha önce defalarca yapılması gerekenleri ilettiklerini ifade ederek, “Öğretmenlerin Eş Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu ile ilgili yaşanabilecek mağduriyetleri iletmiştik. Ancak mücadelemize rağmen dikkat çektiğimiz hususlarda bir gelişme olmaması üzerine kılavuzun hukuka aykırı hükümlerinin iptali için Danıştay’da yürütmenin durdurulması talepli dava açtık” diye konuştu.

Üyelerinin iletmiş olduğu konularda eksiklikleri de göz önüne alarak dava açtıklarını belirten Özüdoğru, “Dava dilekçemizde, Aralık 2011 Öğretmenlerin Eş Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda, eş durumu özrü dışında sağlık, öğrenim ve olağanüstü hallere bağlı özür durumuna yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin, iller arası eş durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler dışında, il içi eş durumu özrüne bağlı yer değiştirmelere yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin, 2. Genel Hükümlerin birinci, ikinci ve üçüncü cümlesi ile 2.3. Başvuru Şartlarının başlangıç kısmında yer alan ‘31 Aralık 2011’ ibaresinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali ile bu düzenlemelerin dayanağı olan 14.09.2011 tarih ve 28054 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 37. maddesinin 3. fıkrasının son cümlesi hükmünün Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla, Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası başvurusunda bulunulmasına karar verilmesini talep ettik” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru, açılan davanın üyeleri tarafından, 2011/12127 esas numarası ile Danıştay’ın dava dosyası sorgulama bölümünden takip edebileceğini de sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim