Niğde Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu, aday öğretmenlerle tanışmak ve kaynaşmak adına yemekli bir toplantı organize etti.

 Toplantıya Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Niğde Eğitim Bir-Sen  Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru şunları söyledi;

“Öncelikle davetimizi kırmayıp yemeğe katılan çiçeği burnunda öğretmenlerimize, Miili Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerine ve Sendikamızın yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Niğde Eğitim-Öğretim camiasına bu yıl içerisinde giren tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarına yapacakları bu kutsal görevde başarılar diliyorum. Allah utandırmasın, hayırlı görevler yapmayı nasip etsin.

1992 yılında merhum Mehmet Akif  İnan tarafından kurulan eğitimciler birliği sendikası (Eğitim-Bir-Sen)  günümüzde 250 bin üye ile ülkemizin en büyük eğitim sendikası  ve 1995 yılında kurulan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ise 650 bin üye ile ülkemizin en büyük konfederasyonu konumuna gelmiştir.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, bilindiği üzere Niğde’de  eğitim iş kolunda 2000 üyeyle yetkili sendikayız. Yetkili sendika olarak görev ve sorumluluk bilinci ile hareket ederek tüm eğitim çalışanlarını kucaklamak için gayret ediyoruz.

Stajer öğretmenlerimize stajerlik dönemlerinde sendikalara üye olma hakkını getirerek, Aday öğretmenlerin birier öğretmen olduğu gerçeğini kabul ettirdik.

Kamuda  Kılık-Kıyafet eylemi başlatarak bayan eğitim çalışanlarının başörtüsü ile görev yapmasının öncüsü olduk, göreve başlayan öğretmenler için zorunlu olan İlksan üyeliğinin isteğe bağlı olmasını sağladık, öğretmenevi üye aidatı uygulamasına son verdik, Lisansüstü eğitimini tamamlayanlara ilave ek ders ücretlerinin tekrar verilmesini sağladık, okullarımızda Kuran-Kerim ve Siyer gibi derslerin seçmeli olarak okunmasının önünü açtık, İmam-Hatip Liseleri’ne katsayı adaletsizliğini sonlandırdık, ayrıca sosyal sorumluluk projeleri ile gerek Van Depremi’nde ve yurdumuzun diğer bölgelerinde  zarar görenlerin, gerekse  Dünya’nın çesitli bölgelerinde zalimlerin zulmü altında ezilenlerin daima yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Eğitim Bir-Sen her zaman mazlumun kardeşi zalimin düşmanıdır; Eğitim Bir-Sen bize ait tüm değerlerimizin savunucusudur; Eğitim Bir-Sen Eğitim çalışanlarının sigortasıdır. Sözlerime burada son verirken; yemeğimize katılan tüm değerli misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”dedi.


 

Editör: TE Bilişim