Bakanlar Kurulu Kararı ile 4/C'li personelin fazla çalışma ücreti ve hastalık izni süresi ile ilgili düzenlemenin çalışanın lehine olmadığı gerekçesiyle Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi dava açtı.
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru tarafından yapılan yazılı açıklamada, 31 Aralık 2010’da Resmi Gazete’de “Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar”ın “Ücretler” ve “izinler” başlıklı maddelerinin iptali için Danıştay’a yürütmenin durdurulması talebiyle dava açıldığı ifade edildi.
Özüdoğru açıklamasında değişen ve gelişen günümüz koşullarında çalışanların hayatını korumaya yönelik kurallara rağmen aykırı düzenlemeler olduğunu vurgulayarak, “4/C sözleşmeli personel ile kadrolu devlet memurlarının her ikisinin de üstlendikleri görev, kamu görevi olup, sorumlulukları ise aynı olmasına rağmen bir takım ayrıcalıklar göze çarpmaktadır. Bunun önüne geçmek üzere sendika olarak dava açtık” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru açıklamasında, dava dilekçesinde, 4/C’li personele hastalık izninin 30 güne kadar verilirken, kadrolu devlet memuru olanlar için bu süre en az altı ay olarak tespit edildiğine dikkat çekildiğine vurgu yaparak, “İnsanlar dönem dönem çeşitli sağlık sıkıntıları yaşayabilir. Fakat bu rahatsızlıkların 30 gün kadar süreceği, bundan daha uzun süren bir hastalığın bulunmadığı şeklindeki tespitler, sosyal olgular ve bilim sınırının ötesinde, hayatın olağan akışına ters, gerçeklikten uzak yargılardır. Dolayısıyla burada davalı idarenin hangi gerekçe ile hastalık iznini 30 gün ile kısıtladığı tam olarak anlaşılamamaktadır. Bu durum, başta Anayasa olmak üzere, 657 sayılı Kanun’a ve uluslararası sözleşmelere açıkça aykırılık teşkil etmektedir” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim