Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut öğretmenler günü münasebeti ile yayınladığı kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Nurettin Topçu, Türkiye'nin Maarif Davası adlı eserinde "Mektep mabettir." diyor . Muaalimleri de bir ülkenin geleceği adına tek ve vazgeçilmez asli unsur olarak gösteriyor.

Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Tarih boyunca kendine özgü niteliklerini, önemini ve değerini kaybetmeyen ve bundan sonra da kaybetmeyecek bir meslektir öğretmenlik. Öğretmene ve öğretmenlik mesleğine ne kadar çok değer verilse, ne kadar çok önem verilse yine de azdır. Çünkü, değeri ve önemi sınırlarla çizilemeyecek kadar yücedir öğretmen ve öğretmenlik mesleği. Fakat, şu da unutulmamalıdır ki; öğretmenlerimizin ve öğretmenlik mesleğinin her 24 Kasım'da kelimelerle ifade ettiğimiz saygınlığını kazanabilmesi, hak ettiği değer ve öneme kavuşabilmesi, ancak onlara ve mesleklerine yapılan yatırımların artırılması ile mümkündür. Öğretmenin hayat standardının yükseltilmesi, çalışma şartlarının teknolojik gelişmelere de ayak uydurularak iyileştirilmesi, onlara ve mesleklerine hak ettiği saygınlığı kazandıracaktır. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir kez daha hem teröre kurban verdiğimiz, hem de depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimize, eğitim şehitlerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, her birini saygı ve minnetle anıyoruz"


Editör: TE Bilişim