Eğitim 2023, Eğitim Dünyası Araştırma ve Geliştirme Derneği, Niğde İl Başkanı Cemal Sevim, “Gayemiz 2023 yılında ülkemizin eğitimde lider konuma yükselebilmesi için çalışmalar yapmak, fikirler üretmek, düşünce grupları oluşturarak yeni atılımlar gerçekleştirebilmektir” dedi.
 
 
Eğitim 2023, Eğitim Dünyası Araştırma ve Geliştirme Derneği, Niğde İl Siyasi Parti Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve davetlilerin katılımıyla dün saat 10.00’da Damak Lahmacun Salonu’nda kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi.
 
Eğitim 2023, Eğitim Dünyası Araştırma ve Geliştirme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut ve İl Başkanı Cemal Sevim, düzenlenen toplantıda katılımcılara derneğin çalışmaları ve amaçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
 
 
TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
 
Derneğin 2007 yılında Ankara’da kurulduğunu dile getiren Sevim, il çapında temsilcilikler açarak teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Derneğin gayesinin 2023 yılında ülkemizin eğitimde lider konuma yükselebilmesi için çalışmalar yapmak, olduğunu ifade eden Sevim, “ Eğitimde lider bir ülke olabilmek için fikirler üretmek, düşünce grupları oluşturarak yeni atılımlar gerçekleştirebilmektir istiyoruz” dedi.
 
“BİREYDE BİLGİ TOPLUMDA SEVGİ”
 
“Bireyde bilgi toplumda sevgi” diyerek yola çıkan Eğitim 2023 Derneği’nin bugün Türkiye’nin her yerinde temsilciliklerini açarak şubeleşme sürecine başladığını söyleyen Karabulut, “ Derneğimiz, eğitimle alakalı, kalıcı, gelişmeye açık, Türkiye’nin geleceğine hitap edecek Türk dünyasına ulaşacak, Türk dünyasından da bütün dünyaya sevgi tohumlarını ekecek bir faaliyet yürütmektedir” dedi.
 
Konuşmasında, derneğin Türkiye genelinde yapmış olduğu çalışmalara yer veren, Niğde’de de bu konuda bir atılım   yaşanması için destek isteyen Karabulut, “Derneğimiz 2007 yılında kurulmuş olsa da yapmış olduğu mutfak çalışmalarının hemen akabinde düzenlediği dil kursları ile ABD’ye öğrenci göndermiş, Türkiye’ye dönen bu öğrenciler bulundukları üniversitelerde yapılan sınavlarda çok yüksek puanlar alarak  istenilen yerle gelmiş ve aranan personel olmuşlardır” dedi.
 
EĞİTİM YAPISINI İRDELEMEK, ÇÖZÜM ÜRETMEK
 
Karabulut, “Derneğimiz bireyde bilgi toplumda sevgi ifadesine kullanmasına münhasır, insanların sevgisiz bir hayata doğru itildiği dönemde, insanlarımızın bilgiyle birlikte sevgiyle yoğrulması gerektiğine inandığı için Türkiye’nin her yerinde temsilcilikleri aracılığıyla seminerler ve paneller tertiplemektedir. Bu programlar İl’in, bölgenin eğitim yapısını irdelemek, çözüm üretmek amaçlı olmuştur” dedi.

 
Niğde’de bir eğitim şurasının yapılmasını planladıklarını ifade eden Karabulut, “ yapmış olduğumuz çalışmalar Türkiye’nin eğitim yapısına ışık tutacak, sistemi irdeleyecek ve çözüm üretecek niteliktedir” diye konuştu.
 
Karabulut, eğitim sevdalısı olan herkesin bu çatının altında hizmet vermesini beklediklerini söyledi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim