Bireyde Bilgi Toplumda Sevgi” sloganı ile yola çıkan Eğitim 2023 Derneği  ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve Ülkü Ocakları Genel Merkezine gerçekleştiren ziyaretlerle derneğimizin yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Programa derneğimiz yönetim kurulu kadrosunun yanı sıra Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ali YAKICI da katıldı.
Program saat 13.00’te Ülkü Ocakları Genel Merkezini ziyaretle başladı. Eğitim 2023 Derneği Genel Başkanı Sayın Ertekin ENGİN dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Harun ÖZTÜRK derneğimizin eğitim adına taşımış olduğu misyonunun takdire şayan bir görev olduğunu çoğu zaman birçok sivil toplum örgütünün bu misyonu yerine getirmede tatminkâr olmadığını belirtti.

Saat 14.00’da başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez Programı, MHP Genel Başkanı  Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ ziyareti ile başladı.

Derneğimizin 2009 yılında gerçekleştirdiği 2023’e Doğru Türkçe Çalıştayı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ali YAKICI, Çalıştay Kitapçığını Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye takdim etti. Ardından söz alan Eğitim 2023 Derneği Genel Başkanı Ertekin ENGİN; derneğimizin yapmış olduğu ve yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Ve sayın genel başkana bu çalışmaların yer aldığı bir raporu takdim etti.

Sayın Dr. Devlet Bahçeli çalışmalarımızı takdirle karşıladığını, karşısında bulduğu heyecanlı ve dinamik eğitimci topluluğu ve yapmak istediklerinden dolayı gurur duyduğunu ifade etti.  Sayın Genel Başkan 2023 misyonunun 1999 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi bir politikası haline getirildiğini ve artık toplumun tüm kesimlerinin ortak söylemi haline gelmesi gerektiğini ifade ettiler. Eğitim 2023 Derneği’nin bu bilinçle kendi perspektifinden bir yaklaşımla kurulduğu 2007 yılından bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların çok değerli olduğunu ifade eden BAHÇELİ sözlerine şöyle devam etti:

“ Derneğinizin yapmış olduğu çalışmalar heyecan vericidir. Bundan sonra yapmak istediğiniz çalışmalarda sizlere başarılar diliyor ve şahsım adına her türlü desteği vereceğimi ifade etmek istiyorum. Özellikle “Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu Projeniz” bu alandaki boşluğu dolduracak ve de buralarda barınan çocuklarımıza çok şeyler kazandıracaktır. Bu azim ve kararlılıkla yolunuza devam edin.”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez programı sırasıyla; Kadın Kolları Genel Başkanı Sayın Dr. Şennur ŞENEL,  MKYK Üyesi Sayın Prof Dr. Zuhal CAFOĞLU YÜKSEL,   Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof Dr. Edip Semih YALÇIN,  Genel Başkan Yardımcısı Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN, Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet EKİCİ, Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent DİDİNMEZ ziyaretleri ile devam etti. 

            Ziyaretlerin ardından açıklama yapan dernek başkanı  Sayın Ertekin ENGİN; artan bir hız  ve kararlılıkla dernek faaliyetlerine devam edeceklerini, Siyasi Partilerin Genel Merkez ziyaretlerinin sürdürüleceğini ,  kendi alanlarında örnek teşkil edecek projeleri en kısa zamanda hayata geçirmek için Bireyde Bilgi, Toplumda Sevgi sloganının 2023 Büyük Türkiye inşasında heyecan duyan herkesle işbirliği yapılması noktasında her kapının çalınacağını  ifade ettiler.


Editör: TE Bilişim