Edikli Atatürk İlkokulu Müdürü Onur Bayır  ve Anasınıfı Öğretmeni Özlem Çeltek öncülüğünde  Niğde Valiliği desteği ile   Edikli Atatürk İlkokulu , Edikli Belediyesi  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yapılan  protokol kapsamında erken yaşta evliliği önleme amacıyla ‘ EVLİLİK OYUN MU ANNE? ’  adlı proje yapılmıştı. 

Bu proje,  Edikli Atatürk Ilkokulu Milli Eğitim Bakanlığınca 6.sı düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında 4841 başvuru arasında Edikli Atatürk İlkokulu finale kaldı.


Niğde de ilk defa bir okul finale kaldı.

Bakanlık yetkilileri Niğde'ye gelerek önce İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra okula giderek projelerini yerinde incelediler. Bakanlık yetkililerine projeyle ilgili sunum gerçekleştirildi ve proje ekibi ile görüşmeler yapıldı.

Finale kalan tüm çalışmaların Milli Eğitim Bakanlığınca kitap haline getirileceği belirtilirken,  kasabada böyle bir çalışma yapılmasından çok memnun olduklarını belirttiler. 

Daha önce  2 yıl öncede Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye 1. olan Edikli Atatürk İlkokulu başarılarına bir yenisini daha ekledi.





 
Editör: TE Bilişim