53.Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk yaşanan teknisyen sorununun üniversiteye açılacak bölümle giderilmesini istiyor. 
Her yıl ortalama Türkiye genelinde bin 200 eczane açıldığına dikkat çeken Öztürk açılan bu eczanelerde istihdam edilecek teknisyenlerin üniversitelerde eğitim almasıyla eczacıların personel rekabetinin önüne geçilecek hem de teknisyenlerin belli bir bilinç düzeyine sahip şekilde iş hayatına başlamaları sağlanacağını söyledi.
 
Nihat Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: ; “Türkiye’de şuan yaklaşık 25 bin eczane faal vaziyette. Bu 25 Bin eczanede yaklaşık 75 bin personel çalışmakta. Bu çalışan teknisyenlerin arasında bir standart söz konusu değil. İlk olarak bu standartı sağlamak gerekiyor. Hizmet kalitemizi yükseltmek istiyoruz biz eczacılar olarak onun için şuanda Türkiye’de en çok lazım olan şey eczane ve eczane teknisyenliğinin üniversite eğitimi içerisinde olmasını istiyoruz’’ dedi. 

Sürekli teknisyen ihtiyacı oluyor 

Bilimsel olarak bazı şeylere eczane teknisyenlerinin hazır olması ve vatandaşa daha iyi sağlıklı hizmet verebilmesi adına da çok önemli olduğunu ifade eden Öztürk ;'' Yılda ortalama 1200 eczane açıldığını da düşünürsek yaklaşık 3 bin 500 kişiye yeni iş alanı açılmaktadır. Tabi yeni açılacak eczaneler personel ihtiyacını karşılamak için hali hazırda yetişmiş teknisyenlerden temin etmeye çalışıyor bu seferde teknisyen sorunu ortaya çıkmaktadır. Bir teknisyenin yetişmesi kolay değil ve onun için eczaneler arasında bir rekabet oluşmaktadır. Hem bu rekabeti ortadan kaldırmak hem de hizmet kalitemizi arttırmak hem de bu işi bilerek yapan belli bir seviyeye gelmiş teknisyenlerin işini daha bilinçli yapmaları için bunun zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Niğde’de 100 eczane var ve sürekli teknisyen ihtiyacı yaşanıyor. Niğde’de de gelişen bir üniversite olduğu için bu bölümün Niğde’de ve tüm Türkiye’de olmasını talep ediyoruz. İnşallah Rektörlük bu konuda olumlu netice verir çünkü eczacılar için son derece yararlı olacağını düşünüyoruz’’ diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim