Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımların bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacaklarını ve kutlamalara katılmayacaklarını söyledi.

 

Özüdoğru, yazılı bir açıklama yayımlayarak Öğretmenler Günü’nü kutlamama kararının Eğitim-Bir-Sen olarak, 23. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde yer aldığını ifade etti.

 

Öğretmenler Günü’nü kutlamama kararı almalarının başlıca sebeplerini açıklayan Özüdoğru şunları söyledi: “Ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin fedakârlığının görmezden gelinmesi, itibar kaybına uğratılması, ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesi, Ayrıca, 18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan; “Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiyenin verilmesi, ek ders ücretinin 12 TL’ye çıkarılması, görev alınan projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmesi, eğitim kurumu yöneticilerine makam tazminatı ödenmesi ve ek ders ücretinin maaşlara, ek ödemenin ise emekli maaşlarına yansıtılması kararları da hayata geçirilmemiştir.”

 

“Öğretmenleri sadece 24 Kasım’da hatırlamayın”

‘Öğretmenler yetersiz ve çalışmıyor’ gibi yaklaşımları kabul etmemiz mümkün değildir” diyen Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, öğretmenlik mesleğinin sadece 24 Kasım’larda hatırlanmaması gerektiğini söyledi. Tarihin öğretmenlerin üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiği örneklerle dolu olduğunu hatırlatan Özüdoğru taleplerini şöyle sıraladı: “Öğretmenlerimizin bu başarısının devam etmesi; maddi ve manevi olarak rahat olması, yaptığı işten haz duymaya devam etmesiyle yakından ilgilidir. Bütün bunları sağlayacak olan bizatihi siyasi iradedir. Bir an önce taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Alan sınavı yapılmalıdır. Çalışma hayatında kadın-kadın eşitliğinin sağlanması için başörtüsü yasağına son verilmelidir. ek ödemeler artırılmalı, maaşlarda iyileştirme yapılmalıdır. Öğretmen dışındaki eğitim çalışanlarının (hizmetlinin, memurun, şefin, güvenlik görevlisinin, mutemetin, saymanın, tekniker ve teknisyenin, şoförün, aşçının, şube müdürlerinin, mühendislerin, denetmenlerin, akademisyenlerin ve üniversite idari personelinin) hem mağduriyetlerini giderecek hem de haklı beklentilerini kazanıma dönüştürecek bir süreç başlatılmalıdır. Bütün eğitim çalışanlarının gün görmesini sağlayacak adımların acilen atılmasını bekliyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim