Niğde Üniversitesi Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu’ndan mezun olan 29 hemşire ve 27 ebe için  “And İçme” töreni düzenlendi.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat,  Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selen Doğan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Osman Sivrikaya, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Candan, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Törenin açılış konuşmasını mezun öğrenciler adına  Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu okul birincisi Gamze Gül Sürme yaptı. Konuşmasına; “Eğitim hayatımızda hocalarımız bize iyi bir hemşire, iyi bir insan olmayı ve mesleki becerilerimizi en iyi şekilde kullanabilmeyi öğrettiler. Bu yaşımıza kadar bize emek veren her anımızda yanımızda olan bizden desteğini esirgemeyen ailelerimize ve bizde gözle görülebilir değişiklikler yaratan hocalarımıza teşekkür ediyorum” diyerek başlayan Sürme, konuşmasını Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Sizler Yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye bizim yüksek irademize durmadan yorulmadan yürüyecektir” sözüyle tamamladı.

 

Okul birincisi Gamze Gül Sürme’nin konuşmasının ardından Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer kürsüye çıktı. Konuşmasına Türkiye ve dünyada her geçen gün değer kazanan ve insanlık var oldukça da değer kazanmaya devam edecek olan hemşirelik ve ebelik mesleğine yeni nitelikli meslek üyeleri katmaktan çok memnun olduğunu belirterek başlayan Gördeles; “Yüksekokulumuz ülkemizin üniversitemizin diğer fakülte ve yüksekokulları gibi Bolonya sürecine girerek Avrupa’nın ve diğer ülkelerin ihtiyacını karşılayacak nitelikte, profesyonel birer meslek üyesi yetiştirirken üniversitemizin misyon ve vizyonu doğrultusunda eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Örneğin, üniversitemizin önem verdiği “Kent-Üniversite” işbirliğini sağlayabilen okullardan biri olma özelliğini bünyesinde taşımaktadır” diyerek konuşmasına devam etti. Gördeles sözlerini mezun olan öğrencilere yaşamın her döneminde sağlık, başarı ve mutluluk dileyerek tamamladı.

 

Program, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün konuşmalarıyla devam etti. Rektör Görür; “Sevgili öğrenciler sizler 20. Yılını kutladığımız üniversitemizin vermiş olduğu 50 bin civarındaki mezunların yeni bir halkasını oluşturmaktasınız ve 20. yıl mezunları olarak da üniversitenin tarihinde farklı bir yere sahipsiniz. Unutmamanız gerekir ki Niğde Üniversitesi kentle bütünleşmeyi, halkla bütünleşmeyi topluma gerekli desteği sağlamayı ön planda tutan üniversitelerden birisidir. Sevgili öğrenciler, bu iletişimi en hızlı, en iyi sağlayabilecek meslek gruplarından biride sizlersiniz. Çünkü sizler doğrudan doğruya vatandaşla iletişim içerisinde olacak, topluma direkt olarak hizmet edecek olan bireylersiniz. Bundan sonraki meslek yaşamınızda ümit ediyorum ki buna uygun olarak insanlığa hizmet etmeyi her zaman ön planda tutacaksınız” dedi. Rektör Görür konuşmasını velilere, hocalara emeği geçen herkese teşekkür ederek ve öğrencilere yollarının, bahtlarının açık olması temennisinde bulunarak sonlandırdı.

 

 

 

Tören önce Ebelik Bölümü sonra Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin sahneye çıkmasıyla devam etti. Mezun öğrencilerin Hemşirelik ve Ebelik andını okumalarının ardından bölümlerinde dereceye giren öğrenciler hediyelerini almak için sahneye çıktı. Ebelik Bölümü birincisi Vahide Zengin, bölüm ikincisi Selma Adıgüzel, bölüm üçüncüsü Çiğdem Akkuş ve Hemşirelik Bölümü birincisi Gamze Gül Sürme, bölüm ikincisi Kübra Karakaya, bölüm üçüncüsü Tuğba Uygun hediyelerini Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün elinden aldı. Diğer mezun öğrencilere belgelerini Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selen Doğan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Osman Sivrikaya, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Candan ve diğer öğretim elemanları verdi.




Editör: TE Bilişim