Arasında Niğde’nin de olduğu KOP Bölgesinde yer alan 6 ilde  “KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması Mali Destek Programı (KOP Okuyor Projesi)” uygulanmıştı.  Proje  kapsamında Dündarlı 100. Yıl Ortaokulunun hazırladığı “Dündarlı Okuyor Çocuk Gelinler Bitiyor” isimli proje KOP tarafından değerlendirilerek kabul görmüştü. Dündarlı 100. Yıl Ortaokulu idarecileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan proje bugün yapılan  törenin ardından uygulamaya sokuldu.

Niğde’nin Merkeze bağlı Dündarlı Kasabası geçmişte çocuk gelinler ile gündeme gelmişti. Kasabada yaşanan küçük yaşta evlilikleri önlemek, kasaba halkının bu konuda bilinçlendirilmesi, okuma alışkanlığının oluşturulması amacıyla KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın destekleri ile “Dündarlı Okuyor Çocuk Gelinler Bitiyor” isimli  proje kapsamında kütüphane açılışı yapıldı. Kasabada öğrencilerin ve halkın faydalanabileceği yüzlerce kitaptan oluşan kütüphanenin açılışının ardından okulda çeşitli etkinlikler düzenlendi.  

Dündarlı 100. Yıl Ortaokulu bahçesinde yapılan etkinlikte Dündarlı Belediye Başkanı Hüseyin Çıkan okumanın önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı. Şölen havasında geçen kütüphane açılışında,  kasaba kadınlarının katıldığı  okuma yarışması da yapıldı. Yarışmanın ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte öğrenciler halk oyunu oynadı. Yerel sanatçıların çaldığı parçalar ile kasaba halkı ve öğrenciler doyasıya eğlendi.


Editör: TE Bilişim