Dumlupınar İlkokulu öğrencileri Eğitimde Değerler Eğitimi Kapsamında değerlerine sahip çıkmak, toplumsal değerleri hatırlamak ve öğrencilerine, büyüklerine karşı saygı bilincini kazandırmak amacıyla Bor Ahmet Kuddusi Huzurevini ziyaret etti. Huzurevi sakinlerinin son derece mutlu olduğu görülürken miniklerin de iyi bir deneyim kazandıkları görüldü.

Ziyaretin amacına uygun ve çok faydalı geçtiğini dile getiren okul müdürü İbrahim Say, İkinci Dönem Öğretmen Kurulunda aldıkları karar ile bu dönem buna benzer sosyal etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

 

 İlkokul çağındaki öğrenciler için sosyal etkinlerin son derece önemli olduğunu söyleyen İbrahim SAY, sözlerine şöyle devam etti: Sosyal etkinlikler ile amaçlarının öğrencinin kendine olan güveni artırmak ve böylece mutlu ve huzurlu olmasını sağlamaktır. Böylece daha sonraki gelişim dönemlerinde kişilik gelişimi ve sosyal becerisi sağlıklı almasını sağlamaktır. İlkokul çağındaki öğrenciler başarısız olursa, kendine olan güveni sarsılır, huzursuzluk ve sıkıntılar ortaya çıkar. Geleceğin sağlıklı toplumunu oluşturacak çocukların, sosyal beceriler ve olumlu karakter özellikleri kazanmaları gerekmektedir. Bir bireyin karakterinin oluşması ve sosyal beceriler kazanması çok küçük yaşlarda başlar. İlkokul dönemi çocukların bu özellikleri kazanmaya en açık olduğu dönemdir bu amaçla önümüzdeki günlerde de;

·         Müze Gezisi

·         Okul Gezisi

·         Meslek Tanıtım Günleri

·         Mesleki Geziler

·         Okul Futbol Turnuvası

·         Çocuk Oyunları

·         Sinema Günleri vb. sosyal etkinlikler ile

Öğrencilerde olumlu karakter özellikleri geliştirmesine ve sosyal beceriler kazanmasına yardımcı olmaktır. Böylece toplumun temellerini oluşturan bireylerin olumlu kişilik özelliklerine sahip sosyal yönü gelişmiş güçlü bireyler olması toplumun ilerlemesinin ve bireyin mutluluğunun gereğidir. Temelde Mutlu İnsan Verimli İnsandır sloganıyla hareket ediyor, eğitimizin temeline bireyin mutlu olabileceği ortamlar oluşturma çabasındayız.

 

http://www.borhaber.net/egitim/dumlupinarin-minik-ogrencileri-huzurevinde-h19690.html

Bor Haber tarafından gönderildi 10 Mart 2016 Perşembe
Editör: TE Bilişim