Doğuş Holding tarafından kurulacak ve Türkiye’de bir ilk olacak Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi çalışmalarına Niğde Üniversitesi Kampüs alanında başlandı

  

Şahenk,  Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nin Niğde’de kurulması çalışmalarına start verildi. Doğuş Holding tarafından ayrıca 200 kişilik de öğrenci yurdu yaptırılacağı bildirildi.

 

Doğuş Grubu veliahtı F. Ferit Şahenk, Bor İlçesinde yayın yapan, Bor’da Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Ünver’e, memleketi Niğde’de Türkiye’de bir ilk olacak Ayhan Şahenk  Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi kuracakları müjdesini verdi. Hemşehrimiz Ferit Şahenk’in, Ünver’e verdiği bu müjdeli haber, Bir tarım bölgesi olan ilimizde sevinçle karşılandı.

 

 

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

 

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda Niğde Üniversitesi kampüsü içerisinde Türkiyede ilk defa kurulacak olan ‘’Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’’nin yapımı için üniversite yönetimince 20 bin metrekarelik bir arazi ayrıldı. Bu ayrılan yerde de Doğuş Grubu’nun mühendisleri tarafından çalışmalara geçtiğimiz günlerde start verildi.

 

Bu arada, Doğuş Grubu tarafından kampüs içerisine bir de 200 kişilik yüksek öğrenim öğrencileri için yurt yaptırılacacağı bildirildi. Geç de olsa Doğuş Grubu tarafından bu kararların alınması ve çalışmalara başlanması Niğde halkı tarafından takdirle ve sevinçle karşılandı.

 

 

ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLECEK

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi ile 200 kişilik Ayhan Şahenk öğrenci yurdunun  Doğuş Holding tarafından anahtar eslimi yaptırılarak üniversiteye devredileceğini söyledi.

 

Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi’nin öğrenci sayısı, fakülteler ve yeni açılacak bölümlerle ilgili bilgiler de verdi. Görür, 3 yıl önce göreve başladığını anımsatarak, bu süre içinde üniversitede 10 bin 116 olan öğrenci sayısının 16 bine çıkarıldığını, yani yüzde 60 oranında öğrenci artışı sağlandığını belirtti.

 

Üniversitede 4 olan fakülte sayısının 7’ye çıkarıldığını bildiren Prof. Dr. Adnan Görür, yeni açılacak İletişim ve Mimarlık fakültelerine 2013 eğitim  öğretim döneminde öğrenci alacaklarını açıkladı.

 

Doğuş Holding tarafından Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi hakkında da bilgi veren Görür, “Bu fakülte Türkiye’de bu isimle ve bu kapsamla kurulan tek fakülte olacak. Aslında bir ziraat fakültesi ama, klasik ziraat fakülteleri fonksiyonlarını tam anlamıyla yerine getiremedikleri için, dünyadaki değişime uygun bir fakülte olması gerekiyordu. Bu nitelikteki bir fakülte ilk kez Niğde’de açılacak ve umarım iyi bir sonuç alırız” dedi.

 

Diğer yandan fakülte ve yurt ihalelerinin bugünlerde yapılacağı ve bu fakülteye öğrenci alımının 2013 döneminden sonra gerçekleşeceği öğrenildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim