Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yönetiminin girişimleriyle Diş Hekimliği Fakültesinin öğrenci alımına başlaması ve klinik hizmetler sunabilmesi amacıyla talep edilen 5 Milyon TL’lik ek ödenek onayladı.

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

Geçtiğimiz haftalarda Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin ile Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’i ziyaret ederek, yeni açılan Diş Hekimliği Fakültesi’nin eğitim-öğretime başlaması ve klinik hizmetler sunabilmesi için gerekli ihtiyaçlar noktasında bilgilendirme yapmış ve ek ödenek talebinde bulunmuştu. Strateji ve Bütçe Başkanlığı, söz konusu talepleri değerlendirmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 5 Milyon TL’lik bir ek ödeneğin sağlanması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde ve Bor için en önemli değerimizdir. Bor Sağlık Bilimleri Fakültesinin açılması ve öğrenci alımına başlayacak olması oldukça sevindirici bir gelişmedir. Üniversitemizin gelişimine destek olmak bizim için ayrı bir onurdur. Diş Hekimliği Fakültesi’nin faaliyete geçmesi için bu desteğin önemli olduğunu biliyorum. Ek ödenek Üniversitemize ve Niğde’ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise açıklamalarında Niğde’de sunulan sağlık hizmetlerinin ilerlemesine ve klinik hizmetlerinin verilebilmesine destek sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemizin sağlık alanında eğitim-eğitim faaliyetleri ve hizmet sunumuna ilişkin altyapısının gelişmesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Diş Hekimliği Fakültemizin faaliyete geçmesi önemli bir eksikliği giderecektir. Destek Üniversitemize ve Niğde’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Diş Hekimliği Fakültemize verilen destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından verilen bu destek eğitim öğretim faaliyetlerimizi sorunsuz sürdürebilmek ve bu faaliyetlerde gerekli olan materyalleri eksiksiz bir şekilde karşılayabilmek için oldukça önemlidir. Bu desteği bize veren T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e ve desteği almamızda katkılar sunan Niğde Milletvekillerimiz Yavuz Ergun ve Selim Gültekin’e, şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu destek, Diş Hekimliği Fakültemizin bir an önce eğitim-öğretime başlamasına ve klinik hizmetleri sunmasına yönelik gayretimizi artıracaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim