Göreve başlamasının ardından açıklamalarda bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yağmur Şener, Diş Hekimliği Fakültemizin yeni kurulan ve gelişmeye açık bir fakülte olduğunu ifade ederek “Fakültemizi akademik anlamda ileri taşımak ve alanında uzman diş hekimleri yetiştirmek üzere yoğun bir çalışma içinde olacağız” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Muhsin Kar ise konu ile ilgili açıklamalarında, Diş Hekimliği Fakültemize Dekan olarak atanan Prof. Dr. Yağmur Şener’in, fakültemize değer katacak ve gelişmesinde katkı sağlayacak bir akademisyen olduğunu belirterek Üniversite yönetimi olarak kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarının altını çizdi.

1970 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Yağmur Şener, ilk ve orta öğrenimini burada tamamlarken liseyi İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nde okudu. Yüksek öğrenimini Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde tamamlayan ve aynı fakültenin Pedodonti Anabilim Dalı'na Araştırma Görevlisi olarak atanan Prof. Dr. Yağmur Şener, “Kompomer, Cam İyonomer ve Kompozit Rezin Dolgu Maddelerinin Dentine Bağlanma Dirençlerinin ve Kenar Sızıntılarının Deneysel Olarak Araştırılması” adlı tezi ile de Doktora derecesini aldı.

Prof. Dr. Yağmur Şener, Doktora öğreniminin ardından Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı'na Yardımcı Doçent ardındansa Doçent olarak atandı. Prof. Dr. Yağmur Şener, eğitim-öğretim faaliyetlerini 2013 yılında Dekan olarak atandığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde sürdürdü.

Görev yaptığı üniversitelerde araştırma ve eğitim-öğretim faaliyetlerine ek olarak, Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Dekanlık, Senato Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Döner Sermaye Yürütme Kurulu Üyeliği gibi görevlerde de bulunan Prof. Dr. Yağmur Şener’in akademik çalışmaları, koruyucu diş hekimliği uygulamaları başta olmak üzere, restoratif materyaller, modern tanı yöntemleri ve yer tutucular alanlarında yoğunlaşırken bu konularda SSCI ve alan endeksleri tarafından taranan uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde çok sayıda makale, derleme, vaka takdimleri ve kitapları da yayınladı.

Üç çocuk babası olan Prof. Dr. Yağmur Şener Almanca ve ingilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilişim