Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin ilk ders zilinin çaldığı gün okulları ziyaret etti. Dönemin ilk dersini veren Ekinci, “Niğde’nin eğitimde başarısı için okul-öğretmen ve ailelerle birlikte hepimize önemli görevler düşmektedir.” dedi.


Niğde’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim-öğretim gören 74 bin öğrenci yeni döneme başladı.

Yeni dönemin başlaması nedeniyle Kemal Çetintürk İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, sınıfları gezerek öğrencilerle tek tek ilgilendi. İlk kez karşılarında Milli Eğitim Müdürü gören birinci sınıf öğrencilerinin heyecanı gözden kaçmadı.

Dönemin ilk dersini 8. sınıflara veren Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Elimizdeki imkânları sizler için seferber ediyoruz” diye konuştu. Niğde’nin eğitimdeki çıtasını yeni ve farklı projelerle daha da yükseltmek istediklerini vurgulayan Ekinci, öğrencilere Eğitimde Değerler Projesi’nden (EDEP) bahsetti. “Bizi biz yapan değerlerimizdir” diyen Ekinci, okullarda uygulanacak Değerler Eğitimi projesi hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere hediyeler veren Milli Eğitim Müdürü Ekinci, ikinci yarıyılın sınavlar dönemi olduğunu hatırlatarak, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi. Eğitim-öğretim yılı, 8 Haziran Cuma günü tamamlanacağını belirten Ekinci; “İlköğretim ikinci kademe öğrencileri Seviye Belirleme Sınavlarına (SBS) katılacak. Bakanlığımızın sınav takvimine göre, SBS ile Parasız Yatılılık Bursluluk Sınavı, ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için 9 Haziran’da yapılacak. İlköğretim 5, 6, 7. ve ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıfların gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 10 Haziran tarihinde düzenlenecek. Lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 1 Nisan Pazar günü yapılacak. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) başvuruları, 24-30 Nisan tarihleri arasında alınacak. LYS, 16-17 Haziran ve 22-24 Haziran tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim