Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okuluna bağlı Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Deri Teknolojisi Programından, 1992-2012 yılları arasında mezun olan öğrencilerimiz ve aileleri 29-30 Haziran 2019 tarihlerinde, Üniversitemiz Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilen mezunlar buluşmasında bir araya geldi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen mezunların Bor Üstün Parkta buluşmaları ile başlayan program, Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu Dericilik Programı Uygulama Atölyesi ve Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulunda Dekoratif Deri Teknikleri dersinin uygulamasının yapıldığı atölyelere yapılan gezi ile devam etti. Öğr. Gör. Adnan Faruk Turgay, atölyelerin faaliyetleri hakkında mezunlara ve ailelerine bilgiler aktardı.

Program, Üniversite Merkez Yemekhanesinde gerçekleştirilen tanışma toplantısıyla devam etti. Toplantının açılış konuşmasını Öğr. Gör. Adnan Faruk Turgay yaparken, mezun öğrenciler adına konuşmayı ise Ercan Özçomak tarafından yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Adnan Faruk Turgay konuşmasında, uygulama atölyesinin faaliyetleri ve deri teknolojileri hakkındaki görüşlerini ifade etti.

Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Durmuş Dağhan programda gerçekleştirdiği konuşmada, Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu ve Deri Teknolojisi Programı ile ilgili güncel bilgileri katılımcılar ile paylaştı.

Üniversite önceki dönem Rektörlerinden Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz ise konuşmasında, Dericilik Uygulama Atölyesinin kurulmasına neden gerek duyulduğu ve nasıl kurulduğu, dericilik sektörü ve ülkemizde bu konuda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgileri aktardı.

Programdaki son konuşmayı yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik konuşmasında, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversitemizin stratejik planı doğrultusunda hedeflerine ilerlediğini ifade etti. Üniversitemizin mezunlarla iletişime büyük önem verdiğini belirten Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Üniversitemiz Web sayfasında bulunan; Mezun Bilgi Formunu doldurmalarının mezunlara erişmede ve onlarla irtibat sağlamada son derece faydalı olacağını vurguladı. Mezunlarımızdan alacağımız geri dönüşlerin Üniversitemiz için son derece önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, bu geri dönüşlerin, Üniversitenin gelecekteki planlarının uygulanması ve programların güncellenmesi açısından dikkate alınan unsurlar arasında yer aldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, mezunlardan Ercan Özçomak’ın Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar için yapmış olduğu kürk süet deri Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik’e takdim edildi.

Üniversite Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksek Okulu Boya Baskı Atölyesinde Öğr. Gör. Mustafa Murat Adıyaman tarafından yapılan kupalar, günün anısına Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Deri Teknolojisi Programı mezunlarına hediye edildi.

Programın birinci günü Şehit Ömer Halisdemir’in kabrinin ziyaret edilmesi ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim