Daha yeşil bir yerleşke için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Niğde Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü ile kampus alanının ağaçlandırılmasına dair protokol imzaladı.

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir ve Niğde Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Kaya konuyla ilgili olarak Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, son yıllarda Niğde Üniversitesinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür’e yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Orman Bölge Müdürlüğü’nün ve Niğde İşletme Müdürlüğünün Niğde Üniversitesinde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak için her zaman hazır olduğunu ifade eden Kara, protokole konu sahanın toprak analizlerinin müdürlükleri tarafından yapılarak araziye uygun fidanların tahsis edileceğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür de ağacın insan hayatındaki önemine değinerek, "Doğum ile ölüm arasındaki yaşantımızın her anında ağaç ile birlikteyiz. Hayatımızdaki birçok ihtiyacın hammaddesi ağaçtır. Ağaç, yaprağıyla, köküyle, gövdesiyle tüm canlıların ihtiyacını gideren önemli bir varlıktır. Bu nedenle ağaç ve yeşilliğe gereken önemi vermek zorundayız" dedi.

Son birkaç yıl içerisinde kampusta 7-8 bin ağacın toprakla buluştuğunu bundan sonraki süreçte de kampusun orta kısmına doğru yapılacak yeşillendirme ile kampus alanının çok önemli bir eksikliğinin giderileceğini düşündüğünü söyleyen Rektör Görür, imzalanan bu protokolle birlikte üniversitemiz ve Akkaya Barajı arasında kalan yaklaşık 180 bin metrekarelik alanın ağaçlandırılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ve Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara tarafından protokol imzalandı.

 


Editör: TE Bilişim