Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde daha önceki dönemlerde öğrenci eksikliğinden dolayı kapatılan, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesine bağlı Hayvansal Üretim ve Teknolojileri İngilizce bölümü ile Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Biyoloji ve Fizik bölümlerine öğrenci alınmasına ilişkin talep Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından onaylandı.

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; Hayvansal Üretim ve Teknolojileri İngilizce bölümü ile Biyoloji ve Fizik bölümlerinin yakın zamanda tekrar eğitim öğretime devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrenci sayısını artırmaya, eğitim kalitesini yükseltmeye ve akademik yapılanmayı iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Öğrencileri, ileri teknolojiye sahip laboratuvar imkânlarıyla buluşturma ve öğrenimleri süresince sağlık ve endüstri alanında aktif olarak çalışma olanağı sağlamayı hedef olarak belirlediklerini belirten Rektör Kar, açılacak olan yeni bölümler ile ulusal ve uluslararası alanda akademik derecelendirmede lider konuma gelerek, geleceğe yönelik teknolojileri geliştirmek amaçlı akademik araştırma ve yayınlarda bulunacak öğrenciler yetiştirileceğini de ifade etti.
 
 
Editör: TE Bilişim