Eğitim Öğretim yılının 1. yarıyılının sona ermesi nedeniyle Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru bir açıklama yaptı.
 
2010-2011 öğretim döneminin birinci yarıyılının öğretmen ve öğrenciler için çözüm bekleyen birçok sorunla birlikte sona erdiğini vurgulayan Özüdoğru, “Türkiye’nin pek çok sorununun bu arada eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarının çözümü için bir zihniyet devrimi gerekmektedir. Zihniyet devriminin öncülüğü, sivilleşmeye, demokratikleşmeye yönelik bir samimi gayretin toplumun tüm kesimlerince ortaya konulmasıdır” dedi.
                                                                                                                     
Türkiye’nin sivilleşmesinin, demokratikleşmesinin ve bireyin hak ve özgürlüklerinin önündeki en büyük engelin mevcut darbe Anayasası olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, sivil bir Anayasanın mutlaka hazırlanması gerektiğini ifade etti.
 
Özgürlük alanlarını genişleten yeni Anayasa ile keyfi olarak uygulanan başörtüsü serbest olması ve başörtüsüyle üniversiteyi bitiren kızlarımız kamuda da çalışabilmelerini isteyen Özüdoğru, “Bu çağdışı yasak son bulmalıdır” dedi.
 
120 Bin Kadrolu Öğretmen Alınmalıdır
Eğitimin en önemli sorunlarından biri olan öğretmen açığının kapatılması konusunda tatmin edici adımlar atılması gerektiğini ifade eden Özüdoğru, “Özellikle zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen açığı giderek artmaktadır. “Acilen 120 bin kadrolu öğretmen atanmalı, en az 30 bin hizmetli alımı yapılarak eğitim kurumlarındaki hizmetli yetersizliği kapatılmalıdır. Ayrıca 76 bin derslik açığının giderilmesi yönünde çaba gösterilmesi eğitim çalışanlarının beklentisidir’ şeklinde konuştu.
 
Kurum İdari Kurulu Kararları Uygulanmalıdır
Kurum İdari Kurulu Ekim 2010 Mutabakat Metni’nde yer alan kararların acilen uygulanması gerektiğini belirten Özüdoğru şunları söyledi: “İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, İlçe Milli Eğitim müdürleri, Şube müdürleri, Eğitim müfettişleri, uzmanlar ve şefler ek ödeme almadıkları için, ek ders ücretlerinin artırılmasına yönelik çalışmaların sonuçlandırılması; hizmetlilerin eğitim kurumlarında gece bekçisi olarak görevlendirilmesi uygulamasına son verilmesi gibi, eğitim çalışanlarını bir nebze rahatlatacak konularda adım atılmalıdır.”
 
Zayıf Karne Sorun Yapılmamalıdır
Her yarıyıl tatilinde veya sene sonunda gündeme gelen zayıf karne konusu veliler tarafından fazla büyütülmemesi gerektiğini söyleyen Özüdoğru, “Karnenin zayıf olması, çocuğun zekâsının göstergesi olarak değerlendirilmemelidir. Karne, başarının ölçütü değildir, sadece bir değerlendirme sistemidir. Karnesi zayıf çocuklar ders çalışmaya zorlanmamalı, bunun için baskı görmemelidir. İkinci yarıyılının eğitim camiamıza sorunların çözüldüğü ve başarılı bir günler getirmesi dileğiyle, öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim