Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, 29 Ekim 2016 tarihinde, bölüm dersleri kapsamında, İç Anadolu Bölgesi Konya Bölümüne düzenledikleri bilimsel, eğitim amaçlı teknik gezi ile Cumhuriyetimizin 93. Yılını kutladı.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türkan Bayer Altın eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, bölgenin jeolojik-jeomorfolojik gelişimi ile beşeri ve ekonomik yapısını değerlendiren öğrenciler, yaptıkları çalışmalarla derslerde teorik olarak aldıkları bilgileri yerinde uygulama ve değerlendirme fırsatı buldu.

Çalışmalarına, Üniversitemize de adını veren 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ederek başlayan Coğrafya Bölümü öğrencileri, 1997 yılında Konya’nın Karapınar ilçesi yakınlarında meydana gelen ve aralarında 22’si Niğde Üniversitesi öğrencisi olmak üzere toplam 48 kişinin hayatını kaybettiği elim kazayı da unutmadı ve olay yerinde oluşturulan anıt mezarlığı ziyaret etti.

Dünyanın önemli jeolojik miraslarından olan Meke Gölü’nde,  Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından bölgede gerçekleştirilen ekonomik tarımsal faaliyetlerin iyileştirilmesi ve Meke Gölü’nün geleceğine yönelik koruma çalışmaları hakkında bilgi alan grup, Anadolu’nun ve insanlığın 9400 yıllık geçmişine ışık tutan ve UNESCO kültür mirası koruması altında olan Çatalhöyük kültür ve mimarisini de yerinde inceleme fırsatı buldu.


Editör: TE Bilişim