Çocuklarımızın doğayı koruması, bilinçli olması, hayvanları sevmesi, koruması, dünyayı sevmesi, doğayı tanıması gerek. Bu sebeplerden yola çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı , Doğal Yaşam Derneği işbirliği ile ortak bir projeye imza attı.



Lider Çocuk Tarım Kampı


Lider Çocuk Tarım Kampı beton binalar içinde televizyon, bilgisayar ve internet başında çok fazla vakit geçiren, modern hayatın getirdiği stresin sınırlarına sıkışan çocuklara doğayla birlikte olma fırsatı tanıyan bir proje. Projede çocukların eğlenerek ve bizzat yaşayarak, doğayla iç içe olmasını ve tarımla ilgili bilgi edinmesini amaçlıyor.


İlimiz Hazım Tepeyran İlkokulunda öğretim gören 9 – 11 yaşlarında bir grup öğrencimizle , görevli bir öğretmen ve Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden katılan bir ekip gözetiminde önceden yapılan bir program dahilinde beş günlük program ile doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında bir etkinlik gerçekleştirildi.

Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk

Çocuklarımız ilk olarak Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde İl Müdürü Sayın Murat Türkmen’i makamında ziyaret ederek yapılacak olan etkinlik hakkında bilgi aldılar sorular sordular. Gördükleri yakın ilgiden memnun görünen çocuklarımız daha sonra, Uni Tarım işletmesinde örnek bir elma bahçesi gördü, elma topladı ve elmanın soframıza gelmesinde nasıl bir süreçten geçtiğini bizzat yaşadı. Göknur meyve suyu üretme fabrikasını da gezen çocuklarımız, meyve suyunun hikayesini de öğrendi. Bir ekmek fırında ekmeğin üretimi hakkında bizzat görerek bilgi alan çocuklarımız, Cıngıllı Tarım İşletmesinde büyük baş hayvanlarımızla ilgili bilgi alan ve bizzat buzağıları besleyen öğrencilerimiz, örnek bir işletmede sütün nasıl üretildiğini gördüler. Calmio Süt ve Ürünleri Fabrikasını da gezen çocuklarımız sütten imal edilen, peynir, süt, yoğur ve ayran gibi gıda maddelerinin sağlıklı bir ortamda nasıl üretildiğine şahit oldu.


Programın üçüncü gününde Niğde Valiliği Vali yardımcısı Sayın Mustafa KARACA ve Niğde Ziraat odasını ziyaret ettiler. Vali Yardımcımız Mustafa KARACA ve Niğde Ziraat Odası Başkan danışmanı Hüseyin Turgut’un yakın ilgisi ile karşılanan çocuklarımız, kendilerine sorular yönelterek ve anlatılanları dinleyerek bilgi aldılar. Bu güzel izlenimlerden sonra Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Zafer ULUTAŞ’ı makamında ziyaret eden ekibimiz, Üniversite bahçesine fidan dikler.

Son gün çocuklarımıza ve katılan kurumlara teşekkür ve katılım belgeleri hazırlandı. Bu özel günü Çocukların eğlencesine ayıran Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hazırladığı sürprizlerle çocukların güzel vakit geçirerek etkinliğe veda etmesini sağladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat TÜRKMEN yaptığı açıklamada, kampta yapılan etkinlikler ve geziler neticesinde çocuklara; doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmaya çalışıldı. Tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek, tarımsal faaliyetleri tanıtmak ve sevdirmek, doğal kaynakların korunmasının önemini kavramalarına yardımcı olmak, etkinlik, gezi ve gözlemlerle çocukların tarıma ilgilerinin artırması hedeflendi" dedi. 

Murat Türkmen, kampı organize eden İl Müdürlüğümüz personellerine, Destekleri ve katkıları nedeniyle; Valiliğimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Niğde Üniversitesine, Orman İşletme Şube Müdürlüğüne, Niğde Ziraat Odası Başkanlığına ve özel sektör temsilcilerine teşekkür etti.




Editör: TE Bilişim