Çocuk Koruma Kanunu Koordinasyon Kurulu Toplantısı Polisevi'nde Gerçekleştirdi.

 

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi, il bazında uygulamada çıkabilecek sorunlar ve çözüm yollarının kurumların işbirliği ile belirlenmesi amacıyla oluşturulan koordinasyon kurulu toplantısının 2. si Polisevinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Ufuk Nayır,  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Baro Başkanlığını temsilen Av. Ümmügülsüm Özdemir, koordinasyon kurulu üyesi kurumların müdürleri ile temsilcileri katıldı.

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Turgut Sak tarafından 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunun uygulanmasına ilişkin genel bilgi verilmesiyle başlayan toplantıda; madde bağımlısı olarak tespit edilen çocukların spora başlaması, eğitimini yarım bırakan çocukların eğitim öğretime devam etmesinin sağlanması, okullarda madde bağımlılığı konusunda personel ve velilere yönelik eğitimler verilmesi, okullarda görev yapan rehber öğretmenlerin konu ile ilgili olarak eğitilmesi,  ilimize AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) açılması için girişimlerde bulunulması, madde bağımlısı çocukların ailelerine yapılacak ziyaretlerle konu hakkında bilgilendirilmeleri, madde bağımlısı çocuklar için özel eğitim ve kişisel gelişim seminerleri düzenlenmesi kararlaştırıldı.        









Editör: TE Bilişim