Çimsa tarafından 2012 yılından bu yana devam eden sosyal sorumluluk projesi “Yaz Çocukları” bu yıl 22 Haziran - 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çimsa Niğde Fabrikası çalışanlarının ve Niğde’nin Kolsuz ve Çarıklı köyünde yaşayan çocukların katılımıyla gerçekleşen projede yaklaşık 150 çocuk birçok farklı aktivitede yer alarak yaz tatillerinde keyifli vakit geçirdi.
 
2 haftalık dönemler halinde olmak üzere toplam 6 hafta süren kampa katılan 7-12 yaş arası çocuklar, uzman psikologlar tarafından hazırlanan program doğrultusunda yaratıcı yazarlık, drama, basketbol, voleybol ve koordinasyon gibi çeşitli konularda eğitim aldı.
 
‘Çimsa Yaz Çocukları’ şenlikte buluştu
 
Çimsa Yaz Çocukları eğitimlerinin tamamlanmasının ardından; Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, veliler ve öğrencilerin katıldığı bir şenlik düzenlendi.

 

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay yaptığı konuşmada, “Toplumumuzda değer yaratan ve kalıcı sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Gurur duyduğumuz “Yaz Çocukları” projemiz ile yoğun bir eğitim dönemini tamamlayan minik dostlarımızın yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini istedik. Projeye katılan çocukların iletişim becerilerini güçlendirdiklerini, arkadaşlık ilişkilerini geliştirdiklerini ve potansiyellerinin farkına vardıklarını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda farklı illerde de gerçekleştireceğimiz Yaz Çocukları projesi ile yüzlerce çocuğun duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimini desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı Çevko’nun desteklediği ‘ Çimsa Yaz Çocukları’ şenliğindeçevreci kedi ‘Çevki’ çocuklarla bir araya geldi.  Etkinlik sonrasında çocuklara Çevko’nun çocuk kitapları hediye edildi.
 
4 yılda 383 çocuk Çimsa ile kendini keşfetme fırsatı buldu
 
Çimsa, Yaz Çocukları Projesi ile çocukların kişisel gelişimi ve özgüvenlerinin pekiştirilmesini hedefliyor. Yaratıcı drama, yaratıcı yazarlık, basketbol, voleybol ve koordinasyon derslerinden oluşan eğitim programı her yaş grubunun gelişimini destekleyecek şekilde özel olarak hazırlanıyor. Uzman psikologlar tarafından hazırlanan eğitim programı çocukların duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimleri üzerine odaklanıyor.
 
Çimsa Yaz Çocukları’na katılan çocuklar, yaşadıkları sorunlarla başa çıkabilecek duygu, düşünce ve davranışlarını yönetebilme, iletişim, dikkat, algı gibi becerilerini geliştirirken potansiyellerini fark ederek grup içinde birlikte hareket edip iş birliği yapabilme yönlerini de geliştirme fırsatı buluyor. Ayrıca, hayal güçlerini kullanarak okudukları masalları yeniden yazıyor, yazdıkları masallar için kendi tasarımları ile yaptıkları kitaplar oluşturuyorlar. Spor aktivitelerinde ise basketbol, voleybol ve koordinasyonun temel kurallarını öğrenmekle kalmayıp bedenlerinin güçlü ve gelişim alanlarını fark ediyorlar. Takım çalışmalarında dayanışma, yardımlaşma ve birlikte başarma gibi değerleri deneyimliyorlar.
 
Her dönem 1 psikolog, 3 drama eğitmeni ve 3 spor eğitmeni ile gerçekleşen projeye Çimsa çalışanlarının çocuklarının yanı sıra civardaki köy sakinlerinin çocukları da katılıyor. 4 yılda toplam 383 çocuk Çimsa Yaz Çocukları kurumsal sosyal sorumluluk projesine katıldı. Bu yıl, Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin Çocuk Üniversitesi bölümü ile gerçekleşen işbirliği çocuklar için yeni bir ufuk açtı. “Küresel İklim Değişikliği ve Bireysel Davranışlarımız” eğitiminde iklim değişikliğinin nedenlerini ve etkilerini azaltabilmek için yapılması gerekenleri öğrendiler. Geri dönüşüme gidecek kağıtlar ve kartonlarla yaptıkları oyuncaklarla atıkların değerlendirilmesini öğrendiler. Niğde Üniversitesi’nde göç eden kuşların dinlenme yeri olan baraj gölünde flamingoları gözlemleyerek ekosistem hakkında bilgi edindiler.

Editör: TE Bilişim