Çimsa, Niğde Üniversitesi Çevre ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilerle akademik danışmanların birlikte gerçekleştirdiği bir araştırmaya, sanayi ortağı olarak destek verdi.
 
Söz konusu araştırmanın sonuçları, 20-23 Mayıs tarihleri arasında Kapadokya’da gerçekleşen ICOCEE Uluslararası İnşaat ve Çevre Mühendisliği Konferansı’nda bir bildiriyle açıklandı. 
 
TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Programı tarafından destekli, ÇİMSA’nın sanayi ortağı olduğu çalışmayla bor şeker fabrikası kazan altı küllerinden çimento bağlayıcılı hafif yapı elemanı üretildi. 
 
Bu deneysel ve ürüne yönelik çalışma, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden akademik danışman Doç. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur koordinatörlüğünde Gamze Yıldırım, Tuğçe Cila, Merve Dursun, Hatice Akbulut, Ünal Doğuç, Sibel Yıldırım ve Kübra Erkekli tarafından gerçekleştirildi. Doç. Dr. Ahmet Bilgil çalışmaya teknik destekte bulundu.
 
Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Dr. Adnan Güven’in sanayi danışmanlığını üstlendiği çalışmada kullanılan çimento, Niğde Fabrikası’ndan temin edildi.
 
Çimsa hakkında
Türkiye’de sanayinin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Çimsa, 1972 yılında kurulmuştur. Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir.
 
Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.
 
Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye’de çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.








Editör: TE Bilişim