Çiftlik ilçesi Divarlı Kasabında bulunan Şehit Caner Erden İlkokulu'nun koordine ettiği, Divarlı Ahmet Yesevi Ortaokulu ve Divarlı Şehit İlhan Çankaya İlkokulunun yürütücülüğünü üstlendiği kitap okuma yarışması ilçede velilerin ilgili ve heyecanlı katılımıyla tamamlandı.

Velilerin çocuklarına kitap okuma anlamında örnek olabilmeleri, iletişim becerileri kazanabilmeleri, çocuk eğitimi hakkında bilinçlenebilmeleri, Türkçeyi güzel ve etkili kullanabilme becerileri kazanmaları ve okul aile işbirliğinin artırılmasının hedeflendiği yarışma tamamlandı.

İlçe genelinde tüm okullardaki gönüllü velilerin katılımıyla, komisyon tarafından belirlenen kitap okundu ve bu kitabın içeriğini kapsayan yarışma düzenlendi. Yarışmanın birinci etabına 22 okuldan, 285 veli katılım gösterdi. Her okul kendi velileri arasından yapılan yarışma ile okul birincisini belirledi. Yarışmanın ikinci etabı ilçe merkezinde yapılan yarışma ile son buldu. İkinci etapta okul birincileri yeni bir kitap okuyarak komisyon tarafından hazırlanan soruları yanıtladı. Çiftlik, Azatlı, Bozköy ve Divarlı Belediyelerinin sponsorluğunu üstlendiği yarışmada Mustafa Kemal Ortaokulunda düzenlenen 2. Aşama final bilgi yarışması sonucunda; Dilek Baki birincilik, Hatice Orhan ikincilik, Zehra Öztürk üçüncülük ödülünü kazandı.

Editör: TE Bilişim