Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen münazara yarışmasının final programı sonuçlandı. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan münazaranın galibi Kitreli 100.Yıl Fatih İlköğretim Okulu oldu.

Proje sorumlusu Mesut Yazanel’in önderliğinde İlçe Türkçe Öğretmenlerinin de desteğiyle 21 Münazara yarışması yapıldı.23 Şubat 2011’de Azatlı Küllüce İO-Azatlı İsa Yüksel İO. arasındaki yarışmayla başlayan münazara yarışmaları Asmasız İO.-Kitreli 100.Yıl Fatih İO. yarışmasıyla sona erdi. Kitreli 100. Yıl Fatih İlköğretim Okulu Çiftlik Münazara Yarışmalarının şampiyonu oldu. 2 ay süren yarışmalara 18 İlköğretim okulundan toplam 58 öğrenci katıldı.
 
Münazara Yarışmaları sonunda Kitreli 100.Yıl Fatih İlköğretim Okulu birinci, Asmasız İlköğretim Okulu İkinci, Kula İlköğretim Okulu Üçüncü oldu.
 
Proje sorumlusu Mesut Yazanel yaptığı konuşmada “Biz bu yarışmalarımızı yaparken desteğini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Mehmet Parlak’a , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi’ye Türkçe’ye Gönül veren Türkçe Öğretmenlerime, Okul Müdürlerime ve son olarak derslerinin yanında, SBS sınavıyla mücadele eden, dershaneye giden, proje ve performans görevleriyle uğraşan değerli, kıymetli,azimli ve kararlı geleceğimizin teminatı vatanımızı emanet edeceğimiz, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çiftlik Türkçe Zümresi olarak bu etkinliği öğrencilerimizin sınav kaygısının yüksek olmadığı sınava yakın olmayan başka bir zamanda yinelemek, geleneksel hale getirmek azmindeyiz. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında bu etkinliği 1.dönem yaparak bunu aşacağımızı düşünüyoruz. Çiftlik ilçesinde amacımıza ulaştığımızdan eminim.” dedi.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı’nda birer kol saati hediye edildi.






Editör: TE Bilişim