CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ‘öğrenci affı’nın çıkması için vermiş olduğu kanun teklifinden sonra aynı konudaki Meclis Araştırma önergesini TBMM’ye sundu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversite kayıtları her ne sebeple olursa olsun silinmiş olan öğrencilerin yaşadıkları sorunların araştırılarak, üniversiteye yeniden devam etmek isteyen tüm öğrencileri kapsayacak bir ‘öğrenci affı’ kanunun çıkarılmasını istedi.

“AF BEKLENİYOR”

Öğrenci affı ile ilgili konuyu geçtiğimiz soru yıl soru önergesiyle gündeme getirdiğini belirten CHP’li Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 3 yılda 956 öğrencinin disiplin cezası aldığını, üniversitelerde alınan disiplin cezalarının 2016 yılında 1507, 2017 yılında 290 ve 2018 yılında 516 olduğu bilgisini verdiğini söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ayrıca kendi üniversitelerine kaldıkları yerden devam etmek isteyen binlerce öğrenci affın çıkmasını heyecanla beklemektedir. Daha önce 2008, 2011 ve 2014 yıllarında af çıkmıştı. Bu konuda bir çalışma yapılması, mağduriyet yaşayan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesine vesile olacaktır” dedi.

“GENÇ YAŞTA YAPILAN BİR YANLIŞ, BİR ÖMRE YANSIMASIN”

Çeşitli nedenlerle disiplin cezası alan öğrencilerin yaptıklarından pişman olmuş olabileceğini, onlara bir şans daha tanımak gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Hata yaptıkları konularda ayrıca psikolojik destek ve eğitimde sağlanabilir. Genç yaşta yapılan yanlışın bedeli bir yaşamı kapsamamalı. Bu nedenle çıkarılabilecek af yasasından belki de yüzlerce öğrenci faydalanacak ve eğitimlerini tamamlayacaktır. Bu konuda bir çalışma yapılması, mağduriyet yaşayan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesine vesile olabilir. Çeşitli sebeplerle eğitim ortamlarından uzaklaşmak durumunda kalan ve öğrenimini tamamlayamayan öğrencilerimizin mağduriyetini gidermek için çıkacak olan af yasası önem arz etmektedir. Şahsi, ailevi, maddi, manevi çeşitli bir takım problemlerle karşı karşıya kalan, eğitime ara vermiş vatandaşlarımız; teröre, ayrışmaya mahal vermediği takdirde ve bu süreç kanunî yollardan yürütüldüğü sürece devlet bu vatandaşların mağduriyetini gidermek zorundadır. Öğrencilerin bu konuda meclise ulaştırdıkları talepleri mevcuttur. Bu konuda yerilmiş kanunun tekliflerinin görüşülmesi sağlanmalı ve yürürlüğe konulmalıdır. Konu bir an önce meclis gündemine alınmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim