COVİD-19 virüsünün tüm Dünya’da etkisini göstermesinin ardından ülkeler eğitime ara vermek zorunda kaldı. Bu dönemde öğrenciler eğitimine devam edebilmek için internet üzerinden canlı derslere katılım gösterdi. Türkiye’de canlı derslerin verilmesi amacıyla EBA sistemini geliştirdi. Öğrenciler EBA üzerinden derslerine devam edebiliyor. Fakat ülkenin birçok alanında internet altyapısının yetersiz olması ve çocukların bilgisayar, tablet gibi gereçlere sahip olmaması sorun yaratıyor. Bu kapsamda CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, yaptığı bir açıklamayla Niğde’de internet erişimi olmayan çocukların tespit edilmesi için Niğde Belediyesi’ne seslendi.


“İNTERNET ÇOK BÜYÜK BİR GEREKSİNİM”
 Niğde’nin ücra köşelerinde durumun çok kötü olduğuna değinen Başkan Adem, “Ülkemiz ne yazık ki coğrafi şekilleri bakımından olsun, planlama sorunları yüzünden olsun internet erişiminin kuvvetli olmadığı bir yer. Tam bu noktada COVİD-19 pandemisi döneminde internet karşımıza çok büyük bir gereksinim olarak çıkıyor. Gençlerimizin derslerine devam edebilmesi için internete ve interneti kullanabilecekleri bilgisayar ve tabletlere ihtiyacı var. Halihazırda internet erişiminin olduğu yerlerde bile hız problemleri yaşanırken, internet sağlayıcıları çok yüksek fiyatlardan işlem görürken, Niğde’mizin ücra köşelerindeki durumu hayal bile edemiyorum. Başta Niğde Belediyesi’nin, Valiliğin, Kaymakamlıkların, İlçe Belediyelerinin bir an önce bir araya gelmesi gerekiyor” dedi.


“YARDIM PROJELERİ BAŞLATABİLİRİZ”
Eğitim alamayan bir neslin var olduğuna dikkat çeken Başkan Adem, “İlk olarak şehrimizdeki internet erişimi olmayan gençleri tespit ederek işe başlanmalı. Devamında gerekli projeleri başlatarak baz istasyonu kurulması, uydu internet çalışması ya da mümkünse internet hattı çekilerek internet erişimi sağlanabilir. Unutmayın ki eğitim bir milletin, ülkenin ayakta durmasını sağlayan direklerinden biridir. Biz bu direği kaybetmekle yüz yüzeyiz. Bir nesli kaybediyoruz. Bir geleceği kaybediyoruz. Konuyla ilgili çalışmalar mutlaka yapılmalı. Milli Eğitim Bakanlığı, EBA sisteminde yaşanan aksaklıklarla eksik kaldığını bizlere gösterdi. Birkaç ünlü ismin dağıttığı tabletten başka adım yok. En azından biz Niğde olarak gençlerimize sahip çakalım. Fazla vaktimiz kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim